AKTUELNO

Rekonstrukcija Ulice Janka Stajčića u Lazaravcu trebalo bi da bude završena do marta sledeće godine, a ukupna vrednost radova je više od dva miliona evra.

Prva faza rekonstrukcije, koja je počela u martu, obuhvata izgradnju 950 metara kišne kanalizacije, koja do sada nije postojala, kao i zamenu vodovodne i toplifikacione mreže, a ti radovi trebalo da počnu do kraja nedelje.

Zamenik gradonačelnika Beogarda Goran Vesić, koji je danas obišao radove, rekao je da ta Ulica Janka Stajčića predstvalja vezu Lazarevca sa Ibarskom magistralom i istakao da Grad Beograd ravnomerno posvećuje pažnju svim gradskim opštinama kroz rekonstrukcije ulica.

Foto: Beograd.rs

''Menjamo komplelntu instalaciju, postavljamo vodovodne cevi, stavljamo rasvetu, radimo trotoare... Danas uređujemo svaki deo Beograda'', rekao je Vesić novinarima posle obilaska radova.

On je najavio da će do kraja novembra biti urađen prvi sloj asfalta i da će u zavisnosti od toga kakva bude zima, biti doneta odluka kada će tačno početi druga faza radova.

Foto: Beograd.rs

Ugovoreno je da se na celoj dužini sa obe strane rade trotoari širine 1,5 metra, led rasveta, telekomunikaciona, vodovodna i toplifikaciona mreža, a da se asfaltiranje izvodi u dva sloja.

Cela saobraćajnica, koja će biti rekonstruisana, obuhvata dužinu od 1760 metara.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je da se rekonstrukcija ulica u toj opštini izvodi zahvaljujući podršci Grada Beograda i podsetio na obnovu ulica Stanislava Sremčevića Crnog i Vladike Nikolaja Velimirovića.

Foto: Beograd.rs

Stević je naveo da ne sumnja da će u narednom periodu biti uloženo mnogo novca u Lazarevac i da će se zajedničkim snagama nastaviti rad na poboljšanju i stvaranju što boljih i kvalitetnijih uslova za život građana u toj opštini.

Radovi na rekonstrukciji Ulice Janka Stajčića počeli su 11.marta, ali će zbog epidemije korona virusa i vremenskih uslova biti probijen rok za završetak radova, te se očekuje da će ulica biti uređena do marta naredne godine.

Foto: Beograd.rs

Vesić je danas posetio i novoizabrano rukovodstvo opštine Lazarevac i čestitao Bojanu Steviću na izboru za predsednika.

#Goran Vesić

#Lazarevac