AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, sa kojim je razgovarao o organizaciji već tradicionalne manifestacije Dani Moskve u Beogradu.

"Razgovarali smo o saradnji koju imaju glavni gradovi naših država, Beograd i Moskva. Dogovorili smo se da ranije planirana manifestacija Dani Moskve u Beogradu održi poslednje nedelje u oktobru, u okviru obeležavanja 76 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu", rekao je Vesić. 

Biće to prilika, naveo je on, da vidimo naše moskovske prijatelje, kao i ruske umetnike koji će se predstaviti beogradskoj publici, preneo je Beoinfo. 

"Uprkos ograničenjima u organizaciji javnih manifestacija, koje nameće epidemija virusa kovid-19, uspećemo da organizujemo Dane Moskve u našem gradu poštujući sve propisane epidemiološke mere. Naredne godine mi ćemo se predstaviti našim ruskim prijateljima u okviru Dana Beograda u Moskvi", kazao je Vesić posle sastanka.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

#Beograd

#Goran Vesić