AKTUELNO

Beogradsko dramsko pozorište, nakon duže pauze koja je počela u martu, večeras počinje sa radom. Ljubitelji pozorišta će uz poštovanje svih epidemioloških mera, imati priliku da ponovo uživaju u predstavama, rekao je za Pink zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Konačno se pozorište vraća u Beograd. Tokom leta smo pokušali da odradimo par pozorišnih predstava, međutim zbog pogoršane epidemiološke situacije odigrane su samo dve predstave – rekao je Vesić ističući da se praksa sada polako menja, jer su se i promenile mere i preporuke kriznog štaba.

- Mi smo prvi kao grad dali dozvolu za održavanje kulturnih manifestacija. BDP je prvo, imaćemo letnju scenu. Ovde ima prostora za 168 gledalaca, ali biće ih duplo manje, glumci će takođe da se pridržavaju propisanih mera. Konačno, večeras je prva predstava – rekao je Vesić dodajući da uskoro kreće sa radom i Atelje 212 kao i JDP.

Kaže da je pauza trajala od marta, a prodaja karata pokazuje da su se Beograđani uželeli pozorišta.

- Uprkos nedaćama, pokušavamo da obnovimo život uz poštovanje svih mera. Važno je da smo pronašli način da pozorišta počnu da rade – dodao je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Upravnik Beogradskog dramskog pozorišta, reditelj Jug Radivojević rekao je za TV Pink zahvalio se gradu i Sekretarijata za kulturu na svoj pomoći za izgradnju pozornice na otvorenom.

- Mi večeras krećemo od 21 sat. Igraćemo 16 predstava u 25 dana u septembru. Počinjemo sa Trpelama, a završavamo sa “Kada su cvetale tikve” sa Milošem Bikovićem. Imaćemo i Branku Katić na našoj pozorinci. U oktobru i novembru imaćemo po tri premijere – kazao je Radivojević.

#BDP

#Goran Vesić