AKTUELNO

U ulici Veselina Čajkanovića, u zvezdarskom naselju Padina, završena je rekonstrukcija kanalizacione mreže i u toku je asfaltiranje te ulice, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da je to primer kako zajedno sa građanima može da se uređuje svaki deo grada.

-U ovoj ulici se nalazimo već drugi put, ali ne da bi obišli iste radove već zato što radimo više stvari i što ovo naselje, odnosno čitava Mesna zajednica Vojvoda Mišić na najbolji način pokazuje koliko Grad ulaže u svaki deo Beograda - rekao je Vesić. 

Foto: Beograd.rs

Precizirao je da je za rešavanje problema kanalizacije uloženo oko 64 miliona dinara i da je oko 2.000 građana dobilo bolji sistem za odvođenje otpadnih voda ili su prvi put dobili kanalizaciju. Vesić je rekao da je građanima obećao i asfaltiranje ulice. 

Foto: Beograd.rs

-Kada smo prvi put bili ovde, nisu nam čak verovali ni da će kanalizacija biti gotova, pa kada se taj posao završavao rekli su da neće biti ni puta. Evo sada vide i put što znači da zajedno sa građanima možemo da uređujemo svaki deo Beograda i da nam je ova ulica važna isto kao i ulice u centru grada - rekao je Vesić.  

Foto: Beograd.rs

Podsetio je i na čuveni vrtić "Oblačak" na Zvezdari koji je bivši gradonačelnik Dragan Đilas otvorio 2011. godine, bez kanalizacije i vode.

Foto: Beograd.rs

 Dodao je da taj vrtić sada ima i vodu i kanalizaciju što, istakao je, pokazuje kako sadašnja gradska vlast rešava probleme. 

Foto: Beograd.rs

-Ovde ima i mnogo drugih problema, pričali smo o parkiranju i drugim stvarima i zajedno sa opštinom Zvezdara, koja vodi računa o svojim građanima, rešavaćemo i druge probleme, ali ovaj način rada na najbolji način pokazuje kako možemo da poboljšamo kvalitet života ljudi - rekao je Vesić. 

Foto: Beograd.rs

Dodao je da će građani, ako se bude rešavao problem po problem, jednog dana  moći da kažu da je veći deo njihovih problema rešen, a to je, ističe Vesić, suština svake politike. Vladan Jeremić iz opštine Zvezdara je rekao da naselje Padina ima više od 2.000 stanovnika i dodao da su radovi u ulici Veselina Čajkanovića potvrda odgovorne i racionalne politike koju vodi Grad Beograd. 

Foto: Beograd.rs

-Osnovni komunalni problemi sa kojima su se meštani ovog naselja suočavali ranije nisu bili rešavani, ali zahvaljujući tome što se na pravi način upravlja gradom, što se vodi računa o svakom delu grada došli smo u situaciju da se reši ono što je bio najveći problem, a to je kanalizacija - rekao je Jeremić. 

Foto: Beograd.rs

Naveo je da su građani ukazali i na određene probleme u vodosnabevanju i da je i to rešeno, te da je asfaltiranje "šlag na torti", odnosno završni deo potpuno rekonstruisane ulice Veselina Čajkanovića. Predsednik Mesne zajednice Vojvoda Mišić Boško Popadić zahvalio je na, kako je rekao, izvanredno urađenoj kanalizaciji i asfaltiranju ulice Veselina Čajkanovića. "Gradska i opštinska vlast su rauzmeli naše probleme i na tome sam im veoma zahvalan", dodao je on. 

#Goran Vesić

#Kanalizacija

#Rešenje

#Zvezdara