AKTUELNO

Odluka da ugostiteljski objekti koji imaju baštu do 31. oktobra mogu da rade i radnim danima do jedan sat, a ne samo vikendom, stupa na snagu danas.

"Na ovaj način želimo da kao Grad Beograd pomognemo ugostiteljima da uspešnije prevaziđu ekonomske posledice epidemije virusa kovid-19 koje su veoma pogodile sektor usluga", rekao je zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić,.

On je pojasnio da prema važećim gradskim odlukama ugostiteljski objekti u stambenim zgradama mogu da rade radnim danima do ponoći, a da emituju muziku do 23 sata, u skladu sa svim ograničenjima koja su propisana u vezi sa regulisanjem nivoa buke. Vikendom se radno vreme produžava do 1 sat, a mogućnost emitovanja muzike do ponoći.

"Sada će svi ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama moći svaki dan da rade do 1 sat a da muziku emituju do ponoći. Ova odluka će važiti do 31. oktobra kada će se vratiti uobičajeni režim rada. I dalje je na snazi ograničenje za rad ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru, jer oni mogu da rade samo do 21 sat", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, na rad ugostiteljskih objekata, kako u zatvorenom prostoru tako i u baštama, primenjuju se sve odluke o zaštiti zdravlja koje je doneo Krizni štab a tiču se dezinfekcije, nošenja maski i držanja socijalne distance, prenosi Beoinfo.

"Apelujem na ugostitelje da ih se pridržavaju jer tako štite zdravlje svojih zaposlenih i gostiju", dodao je zamenik gradonačelnika Beograda.

#Goran Vesić