AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je posetio novu osnovnu školu u Leštanima, koja će sutra primiti prve đake na početku nove školske godine.

"Upravo sam završio inspekciju nove zgrade osnovne škole u Leštanima koja će sutra primiti prve đake. Doneo sam školi dozvolu da sutra može da radi. Ponosam sam jer je škola u Leštanima danas najmodernija u Beogradu!'', saopštio je Goran Vesić na Fejsbuku. 

Foto: Facebook.com/goran Vesić

On je podsetio da je stara neuslovna montažna školska zgrada u Leštanima građena pre skoro 70 godina i da je dograđivana 1979. 

Foto: Facebook.com/goran Vesić

Tu školu koja je imala poljski toalet za decu, kako je dodao, pohađali učenici od prvog do četvrtog razreda, a srušena je 31. avgusta 2018. godine.

''Prvog aprila 2019. godine počela je izgradnja nove školske zgrade za učenike od prvog do osmog razreda. Izgradnja nove školske zgrade, koja je koštala 550 miliona dinara, finansirala je Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije'', precizirao je zamenik gradonačelnika.

Foto: Facebook.com/goran Vesić

Vesić je dodao da je opremanje škole školskim nameštajem, računarskom opremom, kuhinjskom opremom i sportskim rekvizitima i opremom u najširem smislu finansirao Grad Beograd sa dodatnih 34 miliona dinara. 

''Deci Leštana sutra želim srećan polazak u novu školu, da budu dobri đaci i da postanu dobri ljudi. A one koji su činili gradsku vlast do 2012. godine treba da je sramota jer su dopuštali da deca iz Leštana idu polurazrušenu školu sa poljskim toaletom'', istakao je Goran Vesić.

#Beograd

#Goran Vesić

#škola