AKTUELNO

Iako je radni dan, mnogi su i danas pokušali da se rashlade i spas od vrućine potraže na "beogradskom moru"- Adi Ciganliji.

Neki od posetilaca u anketi Tanjuga rekli su da se trude da poštuju mere, kako na plaži, tako i u vodi, što se razmaka tiče, ali i mere dezinfekcije i druge higijenske mere, pa se nadaju da je tako smanjena mogućnost od širenja korona virusa.

PR JP "Ada Ciganlija" Maja Pavlović kaže da je tokom vikenda bilo mnogo više posetilaca, ali da ih ima i danas i da je primetno da se trude da drže odgovarajući razmak na kupalištu.

"Učinili smo sve što je do nas, apelujemo na posetioce da se pridržavaju mera, istakli smo napismeno šta sve treba da poštuju, a na pola sata na razglasu emituje se poruka da se češće dezinfikuju ruke, da se posetioci tuširaju pre i posle ulaska u vodu, u toaletima smo postavili dezobarijere i sve sto je do nas da preventivno delujemo", rekla je Pavlović za Tanjug.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Ističe da je plaža na Adi dovodljno dugačka da svako može naći mesto i da se posetioci rasporede kako ne bi bili zbijeni.

"Preporuke da se ostane u zemlji verovatno su doprinele tome da poseta Adi bude ovako velika", rekla je Pavlović.

Penzionerka Slavica Rašić kaže da na Adu najčešće dolazi sama i da veoma vodi računaa da ne bude u gužvi već izdvojena.

"Pazim na higijenu, redovo dezinfikujem i perem ruke, obavezno se tuširam pre i posle ulaska u vodu... Osim toga trudim se da se zdravo hranim, pijem vitamine i nadam se da će me korona virus zaobići", priča ova Beograđanka.

Kaže da nije primetila ni zabrinutost među drugim posetiocima.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Penzioner Janko, koga je ekipa Tanjuga zatekla u hladu sa društvom dok su igrali partiju šaha, kaže da ga kupanje i boravak na Adi Ciganliji opuštaju, ali da je istovremeno svestan rizika.

"Trudim se da poštujem sve mere, izbegavamo veće gužve, na Adu dolazim biciklom i slažem se sa time da je važno da pazimo jer je opasnost na svakom mestu. Trudim se da ne budem opterećen, ali sam svestan svih rizika", kaže ovaj penzioner.

Ovakva mesta važna su i zbog rekreacije koja je takođe bitna za zdravlje, voda je fantastična i trudim se da svakodnevno plivam, priča Janko.

Aleksandra iz Beograda kaže da je spas od vrućine na Adi potrazila jer je to bolje nego da bude u kući i da joj plivanje predstavlja jedan vid relaksacije.

"Kad dođem na Adu trudim se da ne budem u nekoj gužvi već se izdvojim i uglavnom sam na novobeogradskoj strani, dezinfikujem i perem ruke redovno pa se nadam da tako nema rizika za virus", kaže Aleksandra.

Primećuje, kaže, da na ovakvim mestima mere više poštuju stariji sugrađani.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Zoran Trojić, vlasnik Fabrike kokica na Adi, kaže da ima kupaca, ali da je prodaja ipak lošija nego ranije.

"Ljudi se pomalo i boje, slabije kupuju... primećujem da mnogi poštuju pravila, drže razmak, neki nose i maske", kaže Trojić.

Navodi da je ove godine velika razlika što se posla i zarade tiče, ali da ipak ne strepi, jer Ada uvek ima dosta posetilaca.

Kaže da 27 godina ima lokal na Adi i da je zadovoljan uslovima.

Iz JP "Ada Ciganlija" kažu da od početka sezone imaju još četiri nova zakupca. Istovremeno, nema otkazivanja ugovora zbog situacije, mala privreda ovde radi regularno...

"Ada je uvek bila atraktivna lokacije i svake godine se javljaju novi zakupci", kaže PR Maja Pavlović.

#Ada Ciganlija

#Beograd

#koronavirus