AKTUELNO

Ona je kazala da će porodice, ukoliko se granice Argentine otvore, krajem decembra doći i prošetati se ulicom koja nosi ime po njenom ocu.

Ćerka Blagoja Jovovića, Karina, izjavila je da je porodica sa radošću i zadovoljstvom prihvatila vest da je ulica u Beogradu dobila ime po njenom ocu, kao i da su zahvalni svima koji su u tome učestvovali, a posebno zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću koji je bio inicijator te ideje.

Ona je to izjavila za današnje Večernje novosti, nakon što je obaveštena da je Skupština grada Beograda odlučila da Zagorska ulica u Zemunu dobije ime po Jovoviću, koji je 1957. godine u Argentini pucao u ratnog zločinca Antu Pavelića.

"Beograd je srce srpskog naroda i lepo je što glavni grad ne zaboravlja velike sinove našeg naroda. To je trenutak velikog ponosa, a za nas, njegovu porodicu, a verujem i za sve Srbe koji žive u Argentini", rekla je ona.

Ona je kazala i da će porodice, ukoliko se granice Argentine otvore, krajem decembra doći u Srbiju i Crnu Goru i prošetati se ulicom koja nosi ime po njenom ocu.

Kako je rekla, ona, njen brat i dve sestre saznali su da je Jovović pucao u Pavelića 1998. godine, kada i svi drugi, odnosno kada je Jovović to priznao u javnosti.

Razumeli smo razloge zbog kojih nije pričao sa nama o pucnjima u Pavelića 1957, rekla je.

"Želeo je da nas sacuva od nečega što mi u mladom uzrastu ne bismo mogli da razumemo", rekla je ona i dodala da su iz očeve priče saznali i za žrtve Jasenovca, kojima su, kako kaže, čak i nemački nacisti bili užasnuti.

Prema njenim rečima, Jovović je uvek sa velikom ljubavlju govorio o srpskom narodu i domovini.

#Blagoje Jovović

#Goran Vesić

#Ulica