AKTUELNO

Ovo je projekat i vozilo koje niko neće moći da ignoriše na terenu. Sistem fotografiju dostavlja u kontrolni centar koji u najkraćem roku pribavlja informacije o vlasniku vozila, rekao je za Novo jutro TV PINK Ranko Šekularac, rukovodilac Sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije.

Šekularac je rekao da je sistem "oko sokolovo" počelo juče sa radom, da su vozila specijalno namenjena za ovakvu priliku, specifičnog gabarita i karakteristika da mogu da nosi kamere i određeni deo hardvera.

Foto: TV Pink Printscreen

"Cela oprema je oko 100 kilograma teška, pa je bilo potrebno da bude tako. Vozilo je opremnjeno sa 6 kamera, koje snimaju 360 stepeni. Tako da bilo ko ko je nepropisno parkiran, ne može da ne bude opažen i kasnije procesuiran", rekao je Šekularac.

On je istakao da su u prvoj fazi targetirali 93 ulice kojima prolazi gradski prevoz, koje su prepoznali u prethodnom periodu, kako od pritužbi građana, tako i radom na terenu.

Foto: TV Pink Printscreen

"Ovo je projekat i vozilo koje niko neće moći da ignoriše na terenu. Sistem fotografiju ili snimak, dostavlja u kontrolni centar  koji to obrađuje i pribavlja informacije o vlasniku vozila i to sve traje par minuta, nakon čega se njemu šalje obaveštenje sa dokumentacijom i činjeničnim dokazom", rekao je Šekularac.

Kako kaže, juče je za otprilike tri sata bilo oko 150 nepropisnih parkiranja.

Foto: TV Pink Printscreen

"Ovaj sistem će u perspektivi da se širi. Oko sokolovo je prijatelj svih odgovornih i savesnih koji su se nervirali i bespotrebno zadržavali u nekim kolonama", rekao je Šekularac.

#Ranko Šekularac

#oko sokolovo