AKTUELNO

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ Beograd, Sektora ekologije i unapređenja životne sredine, s obzirom da su najavljeni povoljni, meteorološki uslovi, od ponedeljka 27. jula nastavljaju intenzivno sprovođenje mera na suzbijanju odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje, na čak 54 lokacije na teritoriji grada Beograda.

Tokom jutarnje akcije ekipe će tretirati površine na lokacijama Busije, deo Šangaja, Grmovac, Zemunski kej od restorana „Šaran“ do Starog sajmišta, kao i Staro sajmište. Zatim Pregrevica, Donji Kalemegdan, kej Tadeuša Košćuškog, Ada Huja.

Pored toga radiće se i na lokacijama Ugrinovci 1 i 2, Dobanovci 1 i 2, Jakovo, Bečmen i Petrović, Šangaj-Batajnica i Batajnica 4. Večernju akciju ekipe preduzeća započinju u delu Beograda Stara Karaburma, Karaburma 2, Višnjica, Višnjička banja, Mirijevo 1, 2 i 3, Zeleno brdo, Konjarnik 1, 2 i 3, Šumice, Lekino brdo, Sv.Nikola, Vojvode Sime Popovića, Lion, Olimp, Đeram, Slavujev venac, Profesorska kolonija i Hadžipopovac-Botanička bašta.

Takođe, u večernjim časovima, mere suzbijanja komaraca sprovešće se i u Višnjičkoj banji, Višnjica selo, Slanci, Veliko selo, deo Višnjice ispod Lešća, Novo groblje, Zvezdarska šuma, Banjička šuma, Centralno groblje, SC Jajinci, Bežanijsko groblje, Mali zbeg, Lešće, Podavalska sela, Pinosava, Zuce i Beli potok.

Pored mera suzbijanja komaraca sa zemlje i reka JKP „Gradska čistoća“, u saradnji sa JAT privrednom avijacijom, u utorak 28. jula započinje i suzbijanje komaraca iz vazduha, na kome će biti angažovano šest aviona. 

Sugrađani svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

#Beograd

#Gradska čistoća

#Komarci

#prskanje