AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić reagovao je danas na kritike Saveza za Srbiju u vezi sa prodajom "Beograđanke" i poručio Draganu Ðilasu da se zvanično javi za kupovinu te zgrade jer bi tako konačno vratio novac koji je uzimao iz gradskog budžeta.

Vesić je u saopštenju naveo da nije bilo potrebe da Ðilas preko političkih saopštenja ističe svoje poslovne želje već da je dovoljno da se zvanično, kao zainteresovana kompanija za kupovinu "Beograđanke", obrati Gradu i traži produženje roka.

"Sa zadovoljstvom ćemo taj zahtev ispuniti jer je naša želja da se u gradski budžet slije više para. A to je dobra prilika za Ðilasa da konačno uplati neke pare u gradski budžet jer je do sada iz njega samo otimao pare", rekao je Vesić.

Ranije danas, šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović kritikovao je prodaju "Beograđanke" navodeći da je rok od 14 dana za prodaju kratak i da to, kako tvrdi, ukazuje na to da je kupac verovatno unapred dogovoren.

"Ko moze da se pojavi u tako kratkom roku sa 20 miliona evra, kolika je procenjena cena, a da unapred nije imao dojavu?",pitao je Jovanović u saopštenju.

On je pozvao gradsku vlast da odlozi otuđenje "Beograđanke", a nadležne pravosudne organe da nadziru taj, kako tvrdi, sporan i sumnjiv oglas za prodaju.

Grad Beograd je oglasio prodaju svog dela "Beograđanke" po početnoj ceni od 20.654.000 evra, a jedna od obaveza budućeg kupca je da u roku od tri godine tu zgradu rekonstruiše, ali da ne sme da promeni njenu namenu.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić