AKTUELNO

Gotovo svake godine se u pojedinim delovima Beograda meštani žale na pojavu neprijatnog mirisa.

Sada je to slučaj sa stanovnicima Novog Beograda, koji kažu da je reč o smardu koju podseća na izmet.

U Gradskom centru za obaveštavanje, kako kažu građani, ne znaju o čemu se tačno radi, a jedna od mogućnosti je prema njihovim rečima, da neprijatan miris potiče sa njiva u okolini grada na koje se baca organskog đubrivo.

Građani koji su se već susretali sa ovom problemom kažu da je izvori "neprijatnih mirisa" u pojedinim delovima grada potiču sa uliva kanalizacionih kolektora u reke.

Izvori "neprijatnih mirisa" u pojedinim delovima Beograda potiču sa uliva kanalizacionih kolektora u reke, sa njiva u okolini grada na koje se baca organskog đubrivo, a ne treba zanemariti ni da se u centralnim zonama može osetiti miris urina, navodi se u današnjoj informaciji Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda.

Prema ranijim objašnjenima Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda, vetrovi doprinose prenošenju neprijatnih mirisa od isparavanja organskih materija fekalnog i drugog priobalnog nanosa.

Na široj teritoriji grada nalaze se mnogobrojna poljoprivredna dobra na kojima se primenjuju mere đubrenja zemljišta u cilju obogaćivanja a "uglavnom se radi o prirodnim đubrivima poreklom sa farmi koja posuta na velikim površinama isparavaju i to su te neprijatne ''mirisne'' materije

Vazduh u Beogradu je, prema poslednjim informacijama, dobrog kvaliteta - odnosno nezagađen.

#Beograd

#Novi Beograd

#SMRAD

#neprijatan miris