AKTUELNO

Svi beogradski vrtići u kojima se juče glasalo, tokom noći su detaljno dezinfikovani i spremni i bezbedni za dolazak dece, izjavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

On je sa gradskim sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom i epidemiologom Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju Katarinom Šerović sinoć obišao vrtić "Tesla" u Novom Beogradu, jedan od 40 vrtića u kojima se juče glasalo, kako bi se uverili da je dezinfekcija sprovedena po planu, saopštio je Beoinfo.

Foto: Beograd.rs

Radojičić je istakao da roditelji nemaju razloga za brigu i da je bezbednost dece Gradu Beogradu apsolutno prioritet. On je dodao da su i drugi objekti, u kojima je juče glasano, tretirani na identičan način.

"Kao što je bilo važno poštovati epidemiološke mere na biračkim mestima tokom izbora, isto tako je važno da vodimo računa o njima i po samom završetku", istakao je Radojičić.

Foto: Beograd.rs

On je ponovo apelovao na građane da nastave da se odgovorno ponašaju i poštuju preporuke. Slavko Gak je istakao da je posao završen na vreme jer je napravljen organizacioni plan sa Zavodom za biocide kako bi se svih 40 objekata ukupne površine oko 39.000 kvadratnih metara dezinfikovalo po zatvaranju biračkih mesta i da Sekretarijat godinama angažuje Zavod za te poslove, ne samo sada tokom epidemije.

Katarina Šerović istakla je da je Zavod za biocide počeo posao istog trenutka kada su biračka mesta zatvorena i da je do jutra posao završen.

"Važno je da Zavod dezinfekcije radi na bazi alkohola, ne hemije, što znači da su vrtići bezbedni za korišćenje nakon dezinfekcije," istakla je Šerović.

Tokom glasanja u nedelju za te potrebe korišćeno je 11 objekata vrtića u Novom Beogradu, sedam na Čukarici, šest na Voždovcu, po četiri na Zvezdari i u Rakovici, po dva u Obrenovcu i Mladenovcu i po jedan vrtić na Vračaru, Paliluli, u Zemunu i na Savskom vencu.

#Beograd

#Vrtić