AKTUELNO

Na Novom Beogradu u toku je završetak prve faze rekonstrukcije šetališta Lazaro Kardenas, a ukupna vrednost radova iznosi oko tri miliona evra.

Prva faza uređivanja šetališta obuhvatila je radove na tri dečja igrališta, sportskim terenima, poligonu, uređenje zelenih površina, a prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića potpuno novi izgled tog dela Novog Beograda očekuje se 2022. godine, kada će biti završene sve tri faze radova.

"Kad je setalište izgrađeno, bilo je simbol jednog dela grada. Decenijama unazad šetalište je potpuno propalo, a do pre godinu dana ovo je bio najružniji deo Beograda, odnosno najružniji park", naveo je Vesić, koji je u utorak obišao ovo šetalište.

On je istakao da je to drugi park u prestonici u koji je uloženo najviše novca, posle Ušća u koje je investirano gotovo šest miliona evra.

"Sve velike investicije koje su se desile na teritoriji Novog Beograda, od parka Ušća u koje je uloženo skoro šest miliona evra do ovog u koji je uloženo tri miliona evra, ovo je dokaz kako naš grad može da se menja na bolje", poručio je Vesić.

Vesić je dodao da su radovi na rekonstrukciji šetališta tokom epidemije korone bili zaustavljeni, ali i naglasio da novi izgled parka neće zaostajati ni za jednim evropskim.

Šetalište Lazaro Kardenas spaja blokove 45, 44 i 70 i ukupna vrednost radova na njegovoj rekonstrukciji iznosi oko tri miliona evra.

#Goran Vesić

#Šetalište