AKTUELNO

Član Predsedništva SNS Goran Vesić posetio je danas domaćinstvo Gorana Ašanina, jedne od porodica iz kolektivnog centra na Adi Ciganliji koja je dobila kuću u čukaričkom naselju Ostružnica.

U tom naselju domove su dobile 32 porodice od čega 25 interno raseljenih sa Kosova i Metohije i sedam socijalno ugroženih, precizirao je Vesić i dodao da je ovo pravi primer kako mogu da se rešavaju problemi ljudi.

Kako je rekao, zajedničkim naporima organizacije "Help" koja je donirala kuće, Grada Beograda i opštine Čukarica koji su obezbedili kompletnu infrastrukturu i Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije promenjen je život za 32 porodice koje su živele u vrlo neuslovnim uslovima.

"Ovo nije jedini slučaj u Beogradu, mi imamo mnogo takvih projekata sa Komesarijatom za izbeglice i migracije - u Ovči, Kamendinu i drugim mestima gde smo rešavali probleme ljudi", rekao je Vesić.

Naveo je da u Beogradu ima oko 200 interno raseljenih porodica sa KiM koje, dodao je, još uvek nisu na ovaj način dobile krov nad glavom.

"Time ćemo se u budućnosti sa Komesarijatom i državom pozabaviti, kako da rešimo njihove probleme", rekao je Vesić.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić je rekao da ta opština brine o svim svojim stanovnicima, pa tako i o interno raseljenim licima koja žive na njenoj teritoriji.

"Organizujemo konkurse putem kojih interno raseljena lica dobijaju pomoć u građevinskom materijalu kako bi oni koji imaju svoje placeve mogli da reše stambeno pitanje tako što će izgraditi svoje kuće. Takođe, pomažemo i tako što im, zajedno sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, obezbeđujemo alat i mašine da mogu da započnu neki svoj privatni biznis", rekao je Kolarić.

Pomoćnik komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije Ivan Gerginov je rekao da su kuće u Ostružnici koje su dobile 32 porodice lep primer kako se neformalni kolektivni centri mogu zatvoriti.

Kako je dodao, takvih centara na teritoriji Srbije više i nema, sem u Beogradu.Među porodicama koje su dobile krov nad glavom je i porodica Gorana Ašanina koji je pre svega zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Zahvaljujem predsedniku Vučiću što se bori za moje Kosovo, za moju Srbiju jer samo na taj način možemo da pobedimo i da Srbija bude jaka. Takođe, zahvaljujem Komesarijatu za izbeglice i migracije, Skupštini grada Beograda, opštini Čukarica i mesnom odboru u Ostružnici. Mnogo im hvala što misle na nas u ovom teškom trenutku", rekao je Ašanin.

#Goran Vesić