AKTUELNO

U toku su radovi na izgradnji vrtića u naselju Filmski grad u opštini Čukarica, koji će biti završen u martu sledeće godine.

Vrednost radova je 304 miliona dinara, površina objekta je blizu 2.000 kvadrata, a u njemu će biti smešteno oko 300 dece.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je danas obišao radove, rekao je da je ovo drugi vrtić koji je počeo da se gradi na teritoriji Beograda za poslednjih sedam dana, nakon Obrenovca.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Na konkursu za prijem dece u vrtiće na Čukarici stiglo je oko 350 žalbi, poručio je Vesić i dodao da će formiranje vrtića u Vodovodskoj ulici i u Sremčici omogućiti da se eliminiše lista čekanja za upis dece u državne vrtiće u tom delu grada.

"Čukarica dobija tri vrtića u narednom periodu, a za dva dana počinje da se radi vrtić na Bežanijskoj kosi, u narednih nekoliko meseci i na Sunčanom bregu u Rakovici... Ove godine ćemo početi da radimo skoro deset vrtića", poručio je Vesić.Kako kaže, nikada se u istoriji grada nije desilo da se deset vrtića gradi u jednoj godini.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

"I to smo uspeli u uslovima kada u beogradske vrtiće ide mnogo više dece nego ranije", naveo je on.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić naveo je da je u prethodnih nekoliko godina u naselju Filmski grad izgrađen veliki broj novih stanova i dodao da se priprema planska dokumentacija za izgradnju i Osnovne škole u tom naselju.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Direktorka Predškolske ustanove Čukarica Biljana Gajić rekla je da će izgradnja novog vrtića biti značajna i za decu i za roditelje i navela da PU u svom sastavu ima 21 objekat rasprostranjen od Banovog brda do Umke, koji obuhvata oko 6.000 mališana.Vrtić u Filmskom gradu obuhvatiće 13 grupa, pet jaslenih, šest vrtićkih i dve predškolske grupe.

#Filmski grad

#Goran Vesić

#Vrtić

#izgradnja

'