AKTUELNO

Episkopi Srpske pravoslavne crkve vladika Jovan i vladika Georgije služili su prvu liturgiju u Hramu Svetog Jovana Krstitelja u Meljaku u prisustvu velikog broja vernika.

Vladika šumadijski Jovan dao je svoj blagoslov da se od sada u ovom Hramu, koji je još uvek u izgradnji, može služiti liturgija svake nedelje kao i u vreme crkvenih praznika. Ovo je treća po redu crkva koja je se gradi uz pomoć GO Barajevo u protekle četiri godine.

Liturgiji je prisustvovao i predsednik Gradke opštine Barajevo Slobodan Bata Adamović sa svojim saradnicima.

Foto: GO Barajevo

- Dočekali smo da i ovu treću po redu crkvu stavimo pod krov i izuzetno sam ponosan što je opština Barajevo učestvovala u njenoj izgradnji, kao i u izgradnji prethodne dve. Crkve se ne grade za dan, već za stotine godina, podižu se za generacije koje dolaze iza nas i gradimo ih da ostavimo neki trag u vremenu u kome smo živeli - istakao je Adamović i dodao.

Foto: GO Barajevo

- Velika je radost jedne opštine i jednog naselja kao što je Meljak kad podiže jedan zajednički dom, hram Božiji, mesto okupljanja koji treba da traje tolike godine. Daćemo sve od sebe da se što pre završe svi radovi i da ova crkva zablista u punom sjaju i bude ukras ne samo Meljaka, već čitavog Barajeva - naveo je predsednik GO Barajevo Slobodan Adamović.

Autor: pink.rs

#Opstina Barajevo

#Slobodan Adamović

#hram