AKTUELNO

JKP „Gradska čistoća“, u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine, radi na sanaciji 24 „divlje“ deponije u Beogradu, sa kojih će, prema procenama, biti odneto ukupno oko 7.500 kubika različitog otpada.

Po završetku sanacije nelegalnog smetlišta u Petrovčiću u GO Surčin, „Čistoća“ je počela i sa radovima na GO Čukarica.

Prva „divlja“ deponija u GO Čukarica na kojoj su komunalni radnici, vozila i mehanizacija otpočeli radove njene sanacije, nalazi se u neposrednoj blizini nehigijenskog naselja na uglu Lazarevačkog i Obrenovačkog druma.

Foto: JKP Gradska čistoća

Početku radova prisustvovao je i direktor JKP „Gradska čistoća“, Marko Popadić. On je rekao je da će sanacija ove „divlje“ deponije koja se sprovodi u saradnji sa GO Čukarica, biti završena u naredna dva dana, a da će nakon toga ekipe preduzeća pokušati da minimalizuju negativne posledice postojanja deponije na ovoj zelenoj površini. .

Foto: JKP Gradska čistoća

„Da bismo uklonili nešto više od 600 kubika različitog otpada koji se nalazi na ovoj deponiji, našim ekipama će, uz svu neophodnu mehanizaciju, trebati minimum dva dana intenzivnog rada uz povoljne vremenske uslove. Negativne posledice nelegalnih smetlišta najviše osećaju ljudi koji žive u njihovoj blizini. „Divlje“ deponije ne samo da ruže sliku Beograda, već izuzetno nepovoljno utiču na životnu sredinu, pogoduju povećanju broja glodara i izazivaju zagađenje zemljišta. Zato će ekipe JKP „Gradska čistoća“, po uklanjanju smeća, izvršiti i deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju lokacije kako bi dodatno poboljšali osnovne životne uslove stanovništva nehigijenskog naselja koje se nalazi u blizini ove deponije", objašnjava Popadić.

Foto: JKP Gradska čistoća

On je podsetio da je očuvanje životne sredine i savestan odnos prema njoj obaveza svakog pojedinca i da samo odgovorno ponašanje prema otpadu može dati prave rezultate pored celokupnog truda i angažovanja JKP „Gradska čistoća“ da Beograd održi čistim i urednim.

Foto: JKP Gradska čistoća

#Gradska čistoća

'