AKTUELNO

U beogradskoj opštini Rakovica, u ulici Pere Velimirovića kod broja 68, danas je otvoren rekonstruisan dečji park, a vrednost radova je oko 3,5 miliona dinara.Uključujući taj park, na teritoriji opštine Rakovica je u poslednjih osam godina izgrađeno i obnovljeno više od 70 parkova, dečjih igrališta, sportskih terena i drugih zelenih površina

-Znam da će neko reći da je ovo predizborna kampanja, ali naša jedina kampanja je da služimo građanima, poboljšavano uslove njihovog života i bićemo u toj kampanji dok god imamo njihovo poverenje - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Park je kompletno obnovljen sa sve pešačkim stazama i stepeništem, na površini od 691 kvadratnog metra.Igralište je postavljeno na podlogu od livene gume koja omogućava bezbednu igru dece koja na raspolaganju imaju šest rekvizita - dve njihalice, klackalicu, vrtešku, ljuljašku i penjalicu.

Na igralištu je postavljeno i šest betonskih klupa sa naslonom i tri betonske đubrijere, a osim toga obnovljene su prilazne staze i zasađeno zelenilo.Vesić ističe da je obnovljen park poboljšao uslove života građana koji žive u tom kraju.

-Ovde živi dosta građana i potpuno je normalno da i deca koja žive u ulici Pere Velimirovića, kao i ona u centru grada, dobiju park sa novim rekvizitima i gumenom podlogom radi bezbednosti kako bi mogla da uživaju u svom detinjstvu - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Istakao je da je politika sadašnje gradske vlasti da u svakom delu Beograda, u skladu sa finansijskim mogućnostima, poboljša uslove života građana.

-Sledeće godine na sto metara odavde biće urađen još jedan park i tako ćemo stalno raditi jer jedina dobra politika je politka koja čini dobro ljudima i poboljšava uslove njihovog života - istakao je Vesić.Kako je dodao, važno je da se osim velikih projekata kao što su izgradnja metroa, rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla...rade i projekti poput obnove parkova "koji su za nekoga možda mali, ali građanima koji tu žive su najveći".

Foto: Tanjug/Beoinfo

Vesić je rekao da je za dobrobit građana važno da postoji dobra saradnja građana, opštine, Grada i Republike i dodao da se to vidi na primeru opštine Rakovica.

-Oni imaju građane koji su aktivni, odbornike koji se bore za svoj kraj, opštinu koja se zaista trudi da obezbedi što je moguće više građanima, Grad koji je sve bogatiji i može sve više da izađe u susret, kao i Republika koja ima sve više para i svi zajedno možemo da radimo za dobrobit ljudi - dodao je Vesić.

Otvaranju rekonstruisanog parka su, između ostalih, prisustvovali predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i direktor JKP "Zelenilo Beograd" Slobodan Stanojević.

#Goran Vesić

#PARKIĆ

#Rakovica

'