AKTUELNO

Naselje Belvil u Beogradu dobilo je novi parking sa 426 mesta, koja se prostiru na 12.000 kvadratnih metara.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da je izgradnja parkinga trajala pet meseci i da je završen pre roka, te da je na ovaj način konačno rešen problem parkiranja građana naselja Belvil.

''Na novom parkiralištu 405 mesta je na raspolaganju vozačima putničkih automobila, dok je 21 mesto rezervisano za vozila osoba sa invaliditetom'', rekao je Vesić u utorak, na otvaranju parkinga.

Foto: Beograd.rs

Kako je dodao, parkiranje po satu košta 70 dinara, cena dnevnog jednokratnog parkiranja je 1.000 dinara, a određeni broj parking mesta po povlašćenoj ceni odvojen je za stanare koji žive u blizini ovog parkirališta.

Vesić je rekao da je JKP ''Parking servis'' za stanare zgrada, onako kako je i obećao, obezbedio 50 odsto popusta u odnosu na komercijalnu cenu.

Foto: Beograd.rs

Naveo je da mesečna pretplata tokom celog dana, odnosno 24 sata, za stanare iznosi 3.500 dinara, dok će ostali građani za oko 7.000 dinara mesečno moći da koriste ovo parkiralište tokom 24 sata.

Vesić je istakao da je uvedena i posebna pogodnost, budući da se u neposrednoj blizini nalazi i vrtić, pa će roditelji koji dovoze decu u vrtić imati pravo da koriste parking 15 minuta bez nadoknade.

Foto: Beograd.rs

"Ovo je još jedan moderan parking koji smo napravili, a prvi na kojem je sve automatizovno, što znači da neće imati nijednog zaposlenog'', rekao je Vesić.

Dodao je da u svim okolnim ulicama postoje interaktivne table koje, između ostalog, pokazuju i broj slobodnih mesta na parkingu u svakom trenutku.

Foto: Beograd.rs

#Belvil

#Beograd

#Goran Vesić

#Novi Beograd

'