AKTUELNO

Na Savskom trgu, čija je rekonstrukcija u toku, početkom juna biće pušten saobraćaj iz Nemanjine ka Savskoj ulici i obratno, izjavio je danas glavni urbanista Beograda Marko Stojčić.

On je naveo da su radovi na Savskom trgu bili malo usporeni zbog epidemije korona virusa, ali da uprkos tome teku po planu i da je generalno zadovoljan njihovim kvalitetom i brzinom izvođenja. 

Radovi će, dodaje, biti završeni u drugoj polovini septembra. 

"Trenutno se na Savskom trgu radi na više pozicija, završavaju se trotoari uz Nemanjinu, odnosno Karađorđevu ulicu. Takođe, počela je sadnja zelenila i biće zasađeno oko 300 sadnica", naveo je Stojčić.

Podsetio je da je pušten saobraćaj iz Nemanjine ka Karađorđevoj ulici i obratno i najavio da će početkom juna biti pušten i saobraćaj na potezu Nemanjina - Savska ulica. 

"Imamo još nekoliko stvari da uradimo, vezano za iskope za crpnu stanicu, pa ćemo tada biti u mogućnosti da oslobodimo tu vezu za saobraćaj", rekao je Stojčić. 

Naveo je da će rekonstruisan Savski trg imati i sređen plato ispred zgrade nekadašnje Glavne železničke stanice, te da će na trgu biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji.

Kaže da je temelj za spomenik gotov i da se čeka da krene konvoj iz Rusije sa spomenikom. 

"U Rusiji je još vanredno stanje, pa ne može tako lako da se organizuje da krene konvoj ka Beogradu", rekao je Stojčić i dodao da se nada da će u narednim danima situacija u Rusiji biti povoljnija i da će spomenik tokom juna stići u Beograd. 

Kako je rekao, za montiranje spomenika biće potrebno oko mesec i po dana.

#Beograd

'