AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, najavio je da će od sutra biti uspostavljen prevoz putnika na četiri minibus ekspres linije.

To su linije E1 (Ustanička - Blok 45), E2 (Petlovo brdo - Trg Republike), E6 (Mirijevo 4 - Novi Beograd /Blok 45/) i E9 (Kumodraž - Studentski trg).

Vesić je rekao da će Linija A1 (Trg Slavija - Aerodrom "Nikola Tesla") biti uspostavljena po otpočinjanju putničkog saobraćaja na Aerodromu "Nikola Tesla", saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje. 

"Uspostavljanje linija noćnog prevoza putnika planirano je posle 1. juna. Prema zajedničkim procenama grada i prevoznika uspostavllanje noćnih linija nije još uvek opravdano s obzirom da se njihovo finansiranje vrši iz sredstava ostvarenih prodajom karata u vozilu, odnosno direktno je zavisno od broja prevezenih putnika", rekao je Vesić. 

On je dodao i da sve analize pokazuje da se ni na dnevnim linijama ne pojavljuje očekivani broj korisnika, što je utvrđeno praćenjem i snimanjem popunjenosti vozila na terenu, tako da se ne može očekivati dovoljan broj putnika na noćnim linijama. 

"Od petka, 8. maja, javni linijski prevoz na teritoriji grada Beograda ponovo je uspostavljen na 469 autobuskih linija, od čega su 153 gradske i 316 prigradske i lokalne linije, sedam tramvajskih, pet trolejbuskih linija i na jednoj eko liniji (Eko 1)", rekao je Vesić. 

On je naveo da je ponovo uspostavljeno pet tramvajskih linija - 6, 7, 9, 12 i 14. Ove linije održavalo je 1.058 vozila, to jest 916 autobusa, 74 tramvaja, 64 trolejbusa i 4 elektrobusa na gradskim linijama i 234 autobusa na prigradskim i lokalnim linijama. 

"Na linijama na kojima je u špicevima primećeno više putnika dodata su vozila tako da od 13. maja saobraća dodatnih 55 vozila, od kojih je 49 autobusa i šest trolejbusa. Od 9. maja ponovo radi i "Vrabac servis" koji saobraća u pešačkoj zoni u centru grada", objasnio je Vesić. 

#Autobus

#Beograd

#GSP

#Goran Vesić

#Saobraćaj

<
'