AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, rekao je za Pink da je Grad Beograd lokalna samouprava koja je naspremnije odgovorila na sve zadatke u borbi protiv koronavirusa.

- U trenutku kad je epidmeija bila na vrhuncu tada su zdravstvene vlasti proceniule da je neophodno pripremiti nove kovid bolnice jer se očekivalo da će se u najgorem svenariju imati mnogo veći broj zaraženih - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, osim Sajma u beogradu su privremene bolnice pripremljene u Štark areni, hali Aleksandar Nikolić i u hali Ranko Žeravica.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ove bonice su trebale da služe za prijem lakših pacijenata ukoliko Sajam ne bude imao više kapaciteta. Hvala Bogu, to nije bio slučaj s obzirom na dobre mere koje je Vlada Srbije striktno sprovela - naveo je Vesić.

Objasnio je da je vlast u Srbiji odogovorna i da je brzom reakcijom sprečeno dalje širenje epidemije.

- Štark arena će se uskoro vratiti svojoj prvobitnoj namenu. Grad Beograd je pokazao da je u ovoj krizi veoma spreman, najspremnija lokalna samouprava - kaže Vesić.

On je ukazao na to da se život u Beogradu polako normalizuje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Otvoreni su parkovi, od osmog maja kreće javni prevoz u redukovan obliku, smao za određene kategorije društva, od 11. maja otvaraju se vrtići. Beograd se polako vraća u normalan život. Moraćemo da promenimo neke navike, ali to nam omogućava da se vraitmo u normalan život - ukazao je Vesić i dodao da će gradski prevoz koristiti prvo zaposleni, a potom postepeno, sve kategorije građana.

Vesić se zahvalio svim Beograđanima i Beograđankama rekaviši da je ogromna većina građana poštovala sve mere Vlade Srbije koje se tiču mera prevencija u borbi sa epidemijom koronavirusa u Srbiji.

#Beograd

#Goran Vesić

#koronavirus

<
'