AKTUELNO

Dom zdravlja Vračar dobio je vrednu donaciju medicinskih uniformi, a pokrenuo ju je lično zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je za Pink rekao da je došao na ovu ideju kada je doneo odluku da se odrekne tri svoje plate kako bi poklonio uniforme Infektivnoj klinic.

- I tada sam zajedno sa kompanijom "Moka junion" koja je sašila besplatno uniforme poklonio 220 uniform. Njima su te uniforme značile i drago mi je. U međuvremenu iz te kompanije su rekli da bi hteli sami da urade jednu donaciju. Pronašli smo materijal i sašili smo 130 uniformi Domu zdravlja Vračar, to su one redovne uniforme koje viđamo u normalnim okolnostima - istakao je Vesić.

Kako napominje, jedino što je tražio je da uniforme imaju grb Grada Beograda i dodao da oni to sa ponosom nose.

- Drago mi je što smo u ovo vreme pokazali solidarnost jedni prema drugima i da pomažemo našim lekarima i medicinskim sestrama - istakao je zamenik gradonačelnika Beograda.

- Ono što je dobro počeli smo da više poštujemo lekare i medicinske sestre, mnogo više ćemo ceniti njihov doprinos našem društvu kada se sve ovo završi - zaključio je Vesić.

Direktor Doma zdravlja Vračar Miroslav Mitrović rekao je da im jako znači ova donacija i dodao da Grad Beograd uvek stoji iza njih bez obzira što nemaju zakonsku obavezu.

-Ponosni smo što ćemo nositi amblem Grada Beograda - naglasio je.

Kako kaže, kroz kovid ambulantu prošlo je oko 800 sugrađana svi su radili rendgen dijagnostiku i laboratoriju.

- U koliko je nalaz sumnjiv radimo testove na koronu. 250 testirano je ljudi na Vračaru i imamo oko 40 pozitivnih - rekao je Mitrović.

#Dom zdravlja

#Donacija

#Goran Vesić

<
'