AKTUELNO

Nijedna građevina koju finansira Grad Beograd nije stala sve ovo vreme, jer život ne sme da stane, a Beograd pobeđuje, rekao je zamenik gradonačelnika.

Radovi na beogradskim gradilištima nisu stajali za sve vreme trajanja vanrednog stanja, izjavio je zamenik gradonačelnika prestonice Goran Vesić

Kako najavljuje, ove nedelje će početi rekonstrukcija Ulice Džordža Vašingtona, od Drinčićeve do Francuske, kao i uređenje urbanog džepa kod Palmotićeve ulice. On je naveo i da će Grad Beograd podržati ublažavanje mera koje je najavio predsednik Aleksandar Vučić

- Počećemo da radimo pristupne saobraćajnice oko nove autobuske stanice u Bloku 42, što znači da nijedna građevina koju finansira Grad Beograd nije stala sve ovo vreme - rekao je Vesić za Pink.

Navodi da se sve vreme radio i Savski trg sa pešačkom zonom I dodaje da je tramvajski saobraćaj pušten iz pravca Karađorđeve ulice prema Nemanjinoj, dok će ove nedelje pušten i automobilski saobraćaj, odnosno jedna traka u pravcu iz Savske ka Nemanjinoj ulici.

Takođe, radovi su se obavljali na Savskom keju od Beton hale, do Brankovog mosta, kao i Osnovna škola u Leštanima koja će, kako je naveo, biti najmodernija u Beogradu, te dnevni boravak za decu u Lazarevcu, Dom zdravlja u Borči do 15. novembra, Bulevar Patrijarha Pavla, Bulevar Vudro Vilsona, fabrika za preradu otpadnih voda u Belom potoku i Velikom selu i druga.

Foto: Beograd.rs

Vesić je dodao da će Grad predložiti i povoljnije stambene kredite za građane, kako bi se izgradnja stanova vratila na period pre epidemije, a Beograđanima je zahvalio na strpljenju koje su pokazali poslednjih mesec dana i naveo da je vise od 99 odsto njih poštovalo sve mere Vlade.

On je posebnu zahvalnost izrazio lekarima i zdravstvenom osoblju, ali i policajcima, vojnicima, radnicima komunalnih službi, radnicima u super marketima, novinarima, kao i nastavnicima, profesorima i učiteljima.

U ime Grada Beograda pohvalio je ekonomske mere Vlade Srbije i ministra finansija Siniše Malog jer će te mere omogućiti oporavak privrede.

- Mi se još uvek borimo za ljudske živote i to je najvažnija bitka koju vodimo kao država. Ali polako, kako pokazuju rezultati, izlazimo iz ove situacije uz dalje poštovanje svih mera epidemiologa. Sada počinjemo borbi za bolji život, da vratimo privrednu proizvodnju i radna mesta. Takođe da zadržimo deo ljudi koji su se vratili iz inostranstva, jer je sada situacija mnogo bolja nego kada su oni otišli - kazao je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Zato je važno da se u ovim trenucima podrži privreda, a Grad Beograd će, kako je naveo, kao i sve druge lokalne samouprave uzeti učešće u toj podršci, odlaganjem plaćanja poreza na zarade.

On je pohvalio rešenja Vlade za poljoprivrednike jer su oni, kaže, bili najugroženiji i te mere su posebno važne za Beograd koji je posle Vojvodine najveći poljoprivredni region u Srbiji, sa 150.000 hektara obradive povrđine.

- Svi zajedno radimo - predsednik Republike, Vlada Republike i lokalne samouprave, i naravno Grad Beograd kao najveća lokalna samouprava. Kada svi radimo zajedno, vidimo i dobre rezultate - zaključio je zamenik gradonačelnika.

#Beograd

#Goran Vesić

#Gradilište

<
'