AKTUELNO

U Beogradu se tokom vanrednog stanja zbog korona virusa dele paketi pomoći različitim kategorijama stanovništva, između ostalog i osobama sa invaliditetom i roditeljima dece se smetanjama u razvoju kojima je, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, do sada isporučeno više od 2.000 paketa.

 “Do sada smo primili preko 4.500 zahteva. Isporučeno je više od 2.000 paketa i nastavićemo to da radimo. Naša procena je da će nam trebati oko 30.000 paketa”, rekao je Vesić nakon što je, zajedno sa gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu Natašom Stanisavljević, uručio paket mladiću sa Daunovim sindromom.

 Podsetio je da su paketi za roditelje dece se smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom pripremljeni u okviru zajedničke akcije Grada Beograda, “Adrija medija grupe” i Banke hrane.

 Osim toga, dodao je, završava se i podela paketa za starije od 65 godina čije su penzije manje od 30.000 dinara, a reč je o paketima koje je za 173.000 penzionera Grad Beograd obezbedio zajedno sa Privrednom komorom Srbije. 

“Podelićemo sve pakete i na taj način završiti tu najveću logističku akciju koju smo organizovali proteklih nedelja”, rekao je Vesić. 

Kako je naveo, u pripremi su i paketi za sve roditelje koji imaju troje i više dece koja idu u vrtiće na teritoriji grada. 

“Takvih porodica u Beogradu ima oko 5.000. Takođe, pripremamo i oko 1.000 paketa za roditelje dece kojima Grad plaća vrtiće. To su roditelji koji su slabijeg materijalnog stanja i nastavićemo, zajedno sa donatorima, da podržavamo najugroženije stanovnike Beograda”, kazao je Vesić.

#Goran Vesić

<
'