AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas Centar za pomoć najstarijim sugrađanima opštine Lazarevac, a potom je sugrađanki koja se putem kol-centra obratila za pomoć, odneo potrebne namirnice.

Radojičić je zahvalio mladim volonterima koji su u kontaktu sa penzionerima i dodao da je iz “Štark arene” za sada stiglo 900 paketa, kao i da će ih u toku dana stići još, koji će biti podeljeni na kućne adrese, ukupno 4.900 penzionera u Lazarevcu, koji imaju primanja manja od 30.000, saopštila je Gradska uprava. 

Dodao je da u Lazarevcu oko hiljadu ljudi dobija socijalnu pomoć, te da će i za njih biti obezbeđeni paketi. 

Radojičić je kazao da je zadovoljan kako funkcioniše Centar, koji dnevno prima oko 900 poziva i ima oko 50 izlazaka na teren, uz svakodnevnu evidenciju o potrebama sugrađana. 

Foto: Tanjug/Beoinfo

Poručio je da je Grad Beograd zajedno sa svim građanima u borbi protiv ozbiljnog neprijatelja i dodao da je važno da se svi pridržavamo propisanih mera, jer jedino tako se, kaže, možemo izboriti sa virusom. 

On je podsetio da su sve gradske opštine aktivne kada je reč o radu volontera sa penzionerima i naglasio da je u prvih 10 dana rada kol-centara primljeno oko 20.000 poziva i uručeno oko 12.000 namirnica i lekova. 

Foto: Pink.rs

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević je rekao da je kol-centar veoma dobro organizovan i da u njemu radi oko 130 volontera.

Stević je pozvao volontere da se i dalje javljaju i zamolio sve sugrađane za strpljenje, razumevanje i pridržavanje svih mera nadležnih u novonastaloj situaciji sa korona virusom. 

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić rekao je da su uspostavljena dva kol-centra za pomoć najstarijim sugrađanima i svima kojima je pomoć potrebna, ističući da na dnevnom nivou ima oko 150 volontera, stoji u saopštenju. 

#Lazarevac

#Zoran Radojičić

'