AKTUELNO

Šleperi sa namirnicama koje će besplatno dobiti Beograđani stariji od 65 godina čije su penzije manje od 30.000 dinara, uveliko stižu u “Štark arenu” gde će od sutra ujutru volonteri početi sa pakovanjem.

Roba sa šlepera se viljuškarima istovara u Arenu u kojoj se slažu kartonske kutije, u koje će 350 volontera u dve smene pakovati namirnice.

 Besplatne pakete pomoći dobiće 173.000 penzionera, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da su pakete pripremili Grad Beograd i Privredna komora Srbije i da će sukcesivno biti dostavljani centrima za socijalni rad i dalje penzionerima. 

U izjavi za Tanjug, on je naveo da će već u četvrtak, najkasnije petak, prvi penzioneri dobiti pakete i dodao da će dostava trajati desetak dana jer će se dnevno iz arene slati oko 15.000 paketa. 

Svaki paket je težak 8,5 kilograma i sadrži 13 namirnica - kilogram brašna, šećera, litar ulja, paštetu, mesni narezak, kafu, čaj, supu, deterdžent, sapun, toalet papir… To je pomoć Grada Beograda i Privredne komore Srbije najugrožnijim sugrađanima, rekao je Vesić i podsetio da će država početkom aprila penzionerima isplatiti dodatnih 4.000 dinara na penziju.

"Verujem da smo na taj način svi zajedno učinili dodatni doprinos kako bi najstariji, zbog kojih se i sprovode sve ove mere da bi se sačuvali njihovi životi, dobili dodatnu pomoć, ali i poruku da mislimo na njih i brinemo o njima”, dodao je Vesić.

#paketi

#penzioneri

'