AKTUELNO

Sva vozila Zimske službe Beograd puta su na terenu, a prvo su očišćene trase koridorskih linija gradskog prevoza, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je precizirao da je trenutno na terenu 70 kamiona, 22 multikar i 15 utovarnih vozila, kao i 124 radnika Zimske službe Beograd-puta.

- Sinoć je oko 20 časova počeo da pada sneg, u višim delovima grada je palo preko deset centimentara i imamo najavu da će nastaviti da pada do sutra u 14 časova te da će pasti još oko 15 centimetara. Mi se nalazimo u trećem stepenu pripravnosti. Sada prvo čistimo 32 koridorske linije gradskog prevoza i to je prvi A prioritet, a sve ostale ulice su prvi B prioritet. Tokom jutra smo uspeli da očistimo i jedan i drugi prioritet, bacili smo oko 380 tona soli, 150 tona mešavine, ulice su prohodne, a ima i manje saobraćaja - istakao je Vesić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je dodao da su na terenu i radnici svih drugih komunalnih preduzeća, JKP "Gradska čistoća" čisti stajališta koja su u funkciji, JKP "Zelenilo Beograd" trotoare, čisti se ispred domova zdravlja i bolnica jer su to sada najvažnije institucije koje moraju da budu dostupne građanima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Preduzete su sve mere zaštite za radnike koji se nalaze na terenu. Tokom noći je stigao avion iz Kine u kome se nalazi oko sto hiljada maski koje su poklonili kineski privrednici koji žive i rade u Beogradu i to će biti dovoljno za potrebe svih naših službi za 12 dana - naglasio je zamenik gradonačelnika.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je ponovo apelovao na građane da ostanu kod kuća i poslušaju savete iz Vlade Srbije i epidemiologa kako bismo svi zajedno izašli iz ove krize, preneo je Beoinfo.

#Goran Vesić

#Sneg

'