AKTUELNO

Na snagu je danas u podne stupila odluka o ukidanju međugradskog prevoza.

Danas je, kao što je najavljeno, tačno u podne stupila na snagu odluka o potpunoj obustavi međugradskog autobuskog i železničkog prevoza u Srbiji.

Na ovaj način trebalo bi da se značajno smanji fluktuacija ljudi među gradovima, pošto će građani moći samo automobilima da se prebace sa jedne na drugu lokaciju van svog mesta stanovanja.

Nakon ove odluke Vlade, obišli smo glavnu autobusku stanicu u Beogradu na kojoj, sem jednog autobusa koji čeka vreme polaska na prigradskoj liniji, nije bilo nijednog drugog vozila.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Baš kao što je i najavljeno, velike promene uskoro će pretrpeti i prigradski prevoz, koji je naročito važan ljudima koji žive u rubnim beogradskim opštinama poput Lazarevca, Obrenovca i Mladenovca, a on će do donošenja novih mera nastaviti da se odvija, ali po redukovanom redu vožnje.

Inače, na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama koje saobraćaju u okviru javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, od 9 do 15 sati, izvršiće se redukcija vozila, te će svaki drugi polazak biti ukinut.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Od večeras, posle 20 sati, na ulicama prestonice neće više biti nijednog autobusa, tramvaja i trolejbusa sve do sutra u 5 ujutru.

Promene su najavljene i u Nišu gde, dokle god traje vanredna situacija, autobusi gradskog prevoza subotom i nedeljom neće voziti, a od ponedeljka do petka važiće subotnji red vožnje i to samo od 5.00 do 8.00 sati ujutru i od 14 do 17 sati.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Podsećamo i da je juče, odlukom Vlade Srbije, obustavljen međunarodni putnički avio-saobraćaj sa Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, a i aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu je zatvoren do daljeg.

#Autobuska stanica

#Beograd

'