AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je povodom slučaja uginuća tri psa na Kalemegdanu, usled trovanja, da očekuje da počinioci budu što pre pronađeni i odgovaraju za mučenje životinja.

Vesić je u pisanoj izjavi za Tanjug poručio da je Komunalna milicija dobila nalog da preduzme mere iz svoje nadležnosti, kako bi se prikupili dokazi koji mogu da ukažu na počinioca krivičnog dela.

Podseća da je za povređivanje životinja prema Krivičnom zakonu predviđena kazna zatvora do tri godine.

Prema Vesićevim rečima, Grad Beograd je uzorke organa pasa danas poslao na toksikološko-hemijsku analizu na VMA, koja će utvrditi kojom hemijskom supstancom su otrovani.

Vesić je podsetio da je na sudskoj veterini Veterinarskog fakulteta završena obdukcija pasa, koja je pokazala da psi imaju iste promene na jetri i drugim organima i da je nalazom jasno utvrđeno da je u pitanju trovanje.

"U stalnom sam kontaktu sa Prvim osnovnim tužilaštvom, prikupljaju se snimci sigurnosnih kamera koji će biti dostavljeni nadležnom tužilaštvu", poručio je Vesić.

Pozvao je sve građane ukoliko poseduju bilo kakve informacije o osobi koja može da bude učinilac krivičnog dela da je odmah proslede Komunalnoj miliciji ili nadležnom tužilaštvu.

#Beograd

#Kalemegdan

#Psi

'