AKTUELNO

Tokom vikenda biće podeljeno oko 500 kanti za potrebe odlaganja otpada za reciklažu, a u planu je da se u narednih nekoliko meseci podeli 26 hiljada kanti u Zemunu.

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić, zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Damir Kovačević i direktor JKP ”Gradska čistoća” Marko Popadić sa saradnicima 29. februara učestvovali su u akciji besplatne podele plavih kanti za odlaganje reciklabilnog otpada domaćinstvima u naselju Altina.

Tokom vikenda biće podeljeno oko 500 kanti za potrebe odlaganja otpada za reciklažu, a u planu je da se u narednih nekoliko meseci podeli 26 hiljada kanti u Zemunu.

Foto: Opština Zemun

- Današnja akcija ima za cilj da ukaže na značaj reciklaže i koliko je važno da naši sugrađani steknu naviku da odvajaju otpad. Korist od reciklaže je mnogostruka. Ona doprinosi održanju obnovljivih izvora energije i štedi državne resurse. Nije lako usvajati nove navike, ali moramo se ponašati odgovorno prema generacijama koje dolaze i pokazati im kako se sa brigom odnosimo prema svom domu. Svakodnevno smo na terenu. Sve one sugrađane koje ne zateknemo kod kuće obavestićemo naknadno da u zemunskom pogonu Gradske čistoće mogu preuzeti kantu. Sprovodeći jedinstvenu politiku Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i gradskih opština i nadalje ćemo organizovati akcije koje u prvi plan stavljaju zaštitu i očuvanje životne sredine - rekao je predsednik Matić, koji se tom priliko zahvalio JKP ”Gradska čistoća” na kvalitetnoj saradnji u svim dosadašnjim zajedničkim akcijama.

U narednom periodu plave kante za otpad namenjen reciklaži dobiće individualna domaćinstva u svim zemunskim naseljima. Vlasnici domaćinstava koja dobiju kante u obavezi su da ih ostave ispred svoje kapije svakog drugog ponedeljka počev od 6.30 časova. U plave kante se odlaže samo reciklažni otpad, poput flaša, aluminijumskih limenki, kartona, tetrapaka i novina.

#Zemun

'