AKTUELNO

Incident koji se dogodio sinoć oko 20:30 časova na pogonu Palilula JKP „Gradska čistoća“ Beograd, se, zahvaljujući pravovremenoj reakciji poslovođe tog pogona i brzom i efikasnom intervencijom policije, na svu sreću, završio bez tragičnih posledica.

Tokom primopredaje smene zaposlenih, dok je rampa na pogonu bila podignuta zbog prolaska kamiona, nepoznato lice, je oglušujući se na upozorenje obezbeđenja, izvršilo neovlašćeni upad na prostor pogona Palilula i tom priliko verbalno napalo vozača D.Đ. pokušavajući da ga isprovocira i izazove fizički obračun. Kako vozač preduzeća nije reagovao, već se trudio da ostane pribran, revoltirano lice je počelo da udara u kamion „Čistoće“ pri tome preteći kako će „sve da pobije“, a potom je napustio prostor pogona preteći da će dovesti „svoje sinove“.

Poslovođa pogona je odmah pozvao policiju, a deset minuta kasnije, kada se nepoznati napadač u pratnji još dva lica vratio na pogon, stigla je policijska patrola i sprečila tragediju. Dva lica su privedena, a ispostavilo se da je jedno lice sa sobom imalo i hladno oružje.

Ovaj napad ukazuje na činjenicu da nije samo rukovodstvo JKP "Gradska čistoća” na meti izmanipulisanih pojedinaca koji obmanjuju javnost i narušavaju ugled i čast širenjem neistina putem medija. Na meti su sada i naši radnici koji pošteno rade za dobrobit celog društva, iako smo verovali da je sa takvim vandalizmom završeno prošle godine, kada je grupa nepoznatih lica, posle protesta „1 od 5 miliona“ napala radnike preduzeća dok su čistili Terazijski tunel.

#JKP „Gradska čistoća“

#Napad

#Radnik

'