AKTUELNO

U opštini Rakovica danas je počela sa radom Služba za katastar nepokretnosti, koja će građanima olakšati postupak legalizacije objekata površine do 400 metara kvadratnih, kao i ostalih poslova koje se nalaze u nadležnosti Republičkog geodetskog zavoda.

Nakon obilaska prostora koji pripada poslovima katastra, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će sada građanima biti omogućeno da lakše i brže ostvaruju prava koja im pripadaju, zahvaljujući usvajanju Zakona o glavnom gradu.

"Statut u okviru Zakona o glavnom gradu ima za cilj i da se usluge koje pruža uprava približe mestu gde građani žive, a upravo katastar u Rakovici pokazuje taj proces decentralizacije", rekao je Vesić.

Foto: Foto/Beograd.rs

Kako kaže, sledeći korak je da se u okviru prigradskih naselja naprave manji uslužni opštinski centri, uz pomoć kojih će se rešavati brojna pitanja građana i kroz koje će se uspostaviti bolja komunikacija sa građanima.

Foto: Foto/Beograd.rs

Direktor Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borko Drašković kaže da su danas podaci dostupniji građanima i da se veliki deo posla može obaviti putem interneta, ali i da još uvek postoje problemi koji iziskuju rad sa službenicima.

"Zbog toga očekujem da službenici zavoda daju značajan doprinos aktivnostima opštine i mi sada rešavamo ono što ljudi u prošlosti nisu uspeli da urade", kaže Drašković.

Foto: Foto/Beograd.rs

U okviru Uslužnog centra opštine Rakovica, poslovi katastra će se obavljati na šalterima 14, 15 i 16 i za potrebe RGZ-a izdvojene su prostorije u suterenu zgrade, kao i sedam kancelarija na četvrtom spratu.

Foto: Foto/Beograd.rs

Deo katastra iz Gradske uprave prebačen je u opštinu Rakovica.Službu za katastar nepokretnosti Rakovica obišao je i predsednik opštine Vladan Kocić.

#Beograd

#Goran Vesić

#Rakovica

#Služba za katastar nepokretnosti

'