AKTUELNO

U čukaričkom naselju Stari Železnik osmog marta biće otvoren Dnevni centar i klub za starije "Olga Ðulić", a završne radove na rekonstrukciji i adaptaciji objekta u kojem će se nalaziti taj novi prostor za starije sugrađane obišao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je naveo da se zrelost jednog društva ogleda u tome kako se brine o najstarijima i najmlađima i dodao da društvo u Beogradu postaje sve zrelije i da se sve bolje odnosi prema tim kategorijama stanovništva. Novi klub za starije, koji će biti otvoren osmog marta, je 31 takav klub u Beogradu, precizirao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Ova usluga je, podsetio je, u Beogradu počela da se razvija od 1973. godine, a do 2013. u prestonici je bilo 20 klubova za starije. "Kroz ove klubove godišnje prođe oko 10.000 seniora koji tu dobijaju različite vrste usluga, ali ono što je najvažije tu mogu da se druže, obrazuju...", naveo je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Ovo je, kaže, primer kako zajedno mogu da rade opština i Grad Beograd, navodeći da je u novi klub za starije u Starom Železniku uloženo više od 5,5 miliona dinara.

Foto: Beograd.rs

"Tokom obilaska radova, predstavnik penzionera mi je rekao da su stanovnici Starog Železnika, kada smo pre oko godinu dana predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i ja bili na razgovoru sa njima, rekli da ne veruju da ćemo ovo uraditi. Drago mi je što smo ih razuverili", rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Ovo, dodao je, pokazuje da zajedno sa građanima mogu da se identifikuju i reše problemi i istakao da je to posao vlasti.

Foto: Beograd.rs

Vesić je rekao da ne mogu svi problemi da se reše ođednom, ali da će, ako se rešava problem po problem, većina problema u Beogradu biti rešena. Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević zahvalila je opštini Čukarica na tome što je pronašla i opredelila prostor u Starom Železniku, u kome će biti otvoren novi klub za starije. "Grad Beograd je snosio troškove renoviranja i kompletnog opremanja, kao i budućeg funkcionisanja ovog kluba za penzionere", rekla je ona i dodala da će najstariji sugrađani tu moći da se druže i učestvuju u raznim besplatnim aktivnostima.

Foto: Beograd.rs

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja novog kluba za starije i dodao da je to drugi takav klub u Starom Železniku.

Foto: Beograd.rs

To je, dodao je, dokaz da rukovodstvo opštine Čukarica brine o svim delovima te opštine.

"Zajedno sa Gradom Beogradom, kompletno smo renovirali ovu zgradu, uradili fasadu. Osim toga, kompletno smo renovirali i prostorije iznad kluba za penzionere, koje koriste udruženja građana", rekao je Kolarić i zahvalio zameniku gradonačelnika i sekretarki za socijalnu zaštitu.

Foto: Beograd.rs

U ime penzionera Starog Železnika, obratio se Milan Stevanović koji je zahvalio na novom klubu za penzionere.

"Pre oko godinu dana, kada smo se sastali sa zamenikom gradonačelnika, nisam verovao da će se ovo ostvariti, a sada vidim da su naše želje i snovi ostvarivi", rekao je on i zahvalio Gradu Beogradu i opštini Čukarica.

#Dom za stare u Železniku

#Železnik

'