AKTUELNO

Na zahtev sugrađanke Nadežde Ognjenov iz naselja Cerak vinogradi i angažovanjem zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, od Osnovne škole „Ujedinjene nacije” ka Vojno medicinskom centru ugrađeno je 11 klupa, te je na taj način ovaj deo naselja postao pristupačniji za starije građane i majke sa decom.

Ova sugrađanka nedavno se javila u emisiju „Pitajte zamenika gradonačelnika” na TV Studio B, požalivši se na nedostatak sadržaja za starije sugrađane na ovom potezu, a Goran Vesić je odmah reagovao.

– Ovo je primer kako se rešavaju problemi, jer važno je da imamo komunikaciju sa građanima koji nam ukazuju na probleme. Svaki njihov zahtev i pismo upućeno meni prosledi se nadležnim službama. Neki problemi mogu da se reše brže, a za neke treba više vremena. Ovaj je bio rešiv i bilo je samo pitanje dobre volje. Pozvao sam JKP „Zelenilo – Beograd” koje je postavilo 11 klupa, od čega sedam sa naslonom – rekao je zamenik gradonačelnika.

Foto: Beograd.rs

Zahvalio je Nadeždi jer je ukazala na ovaj problem za koji se ne bi znalo i koji zbog toga naprosto ne bi bio rešen.

– Posao vlasti je da rešava probleme, neke brže neke sporije, ali mnogo problema može da se reši uz malo dobre volje i kada se komunicira s ljudima. Ako na taj način uvek budemo radili, rešićemo ih sve, a to je naš zajednički cilj – istakao je Vesić.

Nadežda Ognjenov je ukazala na to da u tom delu naselja i blizu škole „Ujedinjene nacije” nema dovoljno klupa ili su slomljene.

– U ovom delu naselja je veliki park i tu obično ima puno dece iz škole i obdaništa. Zamolila sam zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da se obezbedi desetak klupa, kako bismo mi penzioneri i majke sa malom decom imali gde da sednemo, jer ovo je predivan park – rekla je naša sugrađanka i zahvalila Goranu Vesiću na brzom angažovanju.

Vesić je podsetio i na šetalište „Lazaro Kardenas” na Novom Beogradu, koje će biti završeno do marta.

Foto: Beograd.rs

Šetalište je bilo potpuno devastirano, a kako je rekao, na zahtev građana je renovirano, u šta je Grad Beograd uložio skoro tri miliona evra.

– Najveće mi je zadovoljstvo da uradimo nešto dobro za građane, jer naš zajednički posao je da Beograd učinimo boljim mestom za život. To jesu i veće plate i radna mesta, ali i uređeno dečje igralište ili park, sređeni ulazi i obnovljene fasade. Za mene je svaka ova stvar velika, jer je dobra za građane Beograda – naglasio je Vesić.

Prošle godine ovo naselje je stavljeno pod ingerenciju Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda i proglašeno za kulturno dobro.

#Cerak

#Klupe

'