AKTUELNO

Na zahtev sugrađanke Nadežde Ognjenov iz naselja Cerak vinogradi i angažovanje zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, na potezu od škole ''Ujedinjene nacije'' ka Vojno medicinskom centru ugrađeno je 11 klupa i ovaj deo naselja je tako postao pristupačniji za starije građane i majke sa decom, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Ovo je primer kako se rešavaju problemi, jer važno je da imamo komunikaciju sa građanima koji nam ukazuju na probleme. Svaki njihov zahtev i pismo upućeno meni prosledi se nadležnim službama. Neki problemi mogu da se reše brže, a za neke treba više vremena. Ovaj je bio rešiv i bilo je samo pitanje dobre volje", rekao je Vesić.

Dodao je da je pozvao JKP ''Zelenilo - Beograd'' koji su postavili 11 klupa, od čega sedam sa naslonom.

On je zahvalio sugrađanki jer je ukazala na ovaj problem za koji se ne bi znalo i koji zbog toga naprosto ne bi bio rešen.

Nadežda Ognjenov je ukazala na to da u tom delu naselja i blizu škole ''Ujedinjene nacije'' nema dovoljno klupa ili su slomljene.

"U ovom delu naselja je veliki park u tu obično ima puno dece iz škole i obdaništa. Zamolila sam zamenika gradonačelnika da se obezbedi desetak klupa kako bismo mi penzioneri i majke sa malom decom imali gde da sednemo", rekla je ona i zahvalila Vesiću na brzom angažovanju.

Zamenik gradonačelnika je najavio i da će šetalište ''Lazaro Kardenas'' na Novom Beogradu, biti završeno do marta, takođe na zahtev sugrađana.

Prošle godine ovo naselje je stavljeno pod ingerenciju Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda i proglašeno za kulturno dobro.

#Cerak

#Goran Vesić

#Klupe

'