AKTUELNO

"Beogradski vodovod i kanalizacija" očekuju da će u toku dana, odnosno do 22 časa, uspeti da saniraju veliki kvar do kojeg je došlo nakon pucanja magistralne vodovodne cevi u Ulici đakona Avakuma kod broja 39.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su na lice mesta odmah izašle ekipe policije, Hitne pomoći, vatrogasci i dežurne ekipe "Vodovoda".

"Tlo je podrhtavalo, stvorila se velika količina vode koja je nosila vozila. Voda je ušla u nekoliko domaćinstava, a ekipe policije su izvršile evakuaciju. Voda se slivala na auto-put Beograd-Niš, u smeru ka Novom Beogradu, pa je bio otežan saobraćaj", naveo je Vesić u saopštenju.

Kako je rekao, radnici "Vodovoda" borili su se skoro tri sata, roneći u šahtovima punim vode da bi zatvorili vodu.

"Samo zahvaljujući njihovoj brzoj i profesionalnoj intervenciji, sačuvan je magistralni vod prečnika fi 800 od pucanja i nije se dogodila veća havarija", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, moguće je da, u najgorem slučaju, bez vode ostanu građani koji stanuju u delu grada od Dušanovačkog mosta do isključenja za naselje Braće Jerković i Medak uz auto-put, ali je verovatnije da će samo osetiti umanjen pritisak.

Vesić je istakao da će JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" u narednih sat vremena objaviti dinamiku popravke kvara.
"Zahvaljujem svim radnicima Vodovoda, pripadnicima policije i Hitne pomoći na brzoj intervenciji", dodao je Vesić.

#Kvar

#Voždovac

#vodovodna cev

'