AKTUELNO

Ekipe Vodovoda uspele su da zatvore vodu posle pucanja cevi u Ulici đakona Avakuma na Dušanovcu i očekuju da će u toku dana biti otklonjen kvar zbog kojeg su rano jutros poplavljene pojedine kuće u tom kraju Beograda, a saobraćaj na auto-putu kod Autokomande bio otežan.

Vladimir Šobot iz JKP Vododovod i kanalizacije naveo je za Tanjug da je pukla cev F 500, koja spada među veće distributivne cevovode.

"Odmah smo pristupili zatvaranju cevi, ali to se ne zatvara na ventil, već polako, tako da je voda zatvorena oko 7.20 sati. Pošto je komplikovaniji kvar, nemamo procenu kada bi mogao da bude otklonjen, ali očekujem da u toku dana bude rešen problem", rekao je za Tanjug.

JKP Vodovod i kanalizacija objaviće u narednih sat vremena dinamiku popravke kvara, a navode da je moguće da bez vode ostanu građani u delu Dušanovački most do isključenja za Braće Jerković i Medak uz auto-put, mada je verovatnije da će samo pritisak biti smanjen.

Vodovodna cev pukla je jutros oko 4.30 u Ulici đakona Avakuma u Beogradu, zbog čega su petoro dece i jedna trudnica evakuisani iz svoje kuće kada je voda počela da se uliva u porodičnu kuću u Jaše Ignjatovića 32.

Saobraćaj na autoputu funkcioniše usporeno, a neka vozila su zaglavljena. U MUP za Tanjug kažu da je jedna osoba evakuisana iz poplavljenog automobila na uglu Ulica Husova i Miška Jovanovića, ali da nema potrebe za dodatnim evakuacijama.

#Beogradski vodovod i kanalizacija

#dušanovac

'