AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je održao sastanak sa rukovodstvom Udruženja književnika Srbije i tom prilikom najavio da će tokom prolećnih meseci Grad preuzeti osnivačka prava nad Međunarodnim susretima pisaca.

Vesić je istakao da je ideja da se ta manifestacija završava na dan kada počinje Sajam knjiga, kako bi mesec oktobar bio više posvećen piscima i knjigama, saopštio je Beoinfo.

Kako se dodaje, Vesić je istakao da se na sastanku razgovaralo i o drugim oblicima saradnje, koje uključuju zajedničke akcije za popularizaciju knjige, naročito među decom osnovnoškolskog uzrasta.

Vesić je rekao i da će Grad finansirati projekat rekonstrukcije zgrade, koja inače pripada čuvenom političaru iz 19. veka, Milanu Piroćancu.

Predsednik Udruženja književnika Srbije Milovan Vitezović rekao je da je ideja Međunarodnih susreta pisaca da se svetski pisci ponovo udruže sa srpskim i da razmenjuju svoje utiske.

Takođe, Vitezović je najavio mogućnost da dobitnik Nobelove nagrade za književnost Peter Handke otvori naredni Sajam knjiga u Beogradu, stoji u saopštenju.

Sastanku sa rukovodstvom Udruženja književnika Srbije prisustvovala je i zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, sekretar za kulturu Ivan Karl i direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Olivera Vučković.

#Beograd

#Goran Vesić

'