AKTUELNO

U Beogradu je tokom januara izvršena kontrola rada prevoznika na 98 linija i tom prilikom utvrđeno da od 714 kontrolisanih vozila, 293 ima nepravilnosti.

Utvrđeno je da 137 vozača nema uniformu, 54 vozila ne ispunjavaju tehničko-eksploatacione karakteristike od čega 12 za neispravnost grejanja u vozilu, 38 nema ispravnu displej tablu, 62 vozila nisu čista, a dva vozaca su odbila da daju informacije ovlašćenim licima Sekretarijata za javni prevoz o ID broju vozača, objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

Navodi se da je pregledom obuhvaćeno 26 prevoznika: "500 Barbados", "Ariva Litas", "Bamiron", "Banbus", "BB Linea", "Beobus siti 2015", JKP "GSP Beograd", "Dumeko", "Knežević trans", "Košava", "LDM grup", "Lasta", "Lastra", "Lekon", "Lui travel", "MM transkompani", "Presto", "Saga trans", "Strela Ub", "Strela Obrenovac", "Tamnava trans", "Trans-jug", "Transprodukt", "Churdić", "Unakop" i "CLC grup".

Na osnovu utvrđenih nepravilnosti kod svih kontrolisanih prevoznika, predviđena je ugovorna kazna u ukupnom iznosu od 5.860.000 dinara što će, kako se dodaje, prevoznicima biti umanjeno kroz konačni obračun za ostvareni transportni rad.

Tokom januara kontrolisan je i rad prevoznika "Banbus" i "Transprodukt" na minibus ekspres linijama A1, E1, E2, E6 i E9.Od 31 kontrolisanog vozila utvrđena je 21 nepravilnost i zaključeno da 12 vozača nije imalo uniforme, tri vozila nisu imala ispravnu displej tablu, četiri su imala pocepana sedišta i neispravno grejanje, a dva vozila nisu bila čista.

Na osnovu utvrđenih nepravilnosti kod oba kontrolisana prevoznika, predviđena je ugovorna kazna u ukupnom iznosu od 105.000 dinara.

#Kontrola

#prevoz

'