AKTUELNO

Beograđani zaslužuju da imaju dobar prevoz, te će biti kažnjavani svi oni prevoznici koji "misle da mogu da se igraju sa građanima", ističe zamenik gradonačelnika prestonice.

Na moj izričit zahtev Grad Beograd je pre mesec dana krenuo sa kontrolom javnog prevoza, jer Grad redovno ispunjava sve obaveze i prema privatnim, i prema državnim prevoznicima, pa želimo da se i prema građanima sve obaveze ispunjavaju, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Autobusi moraju da budu čisti, uredni, da imaju Wi-Fi, kao i sve pogodnosti određene ugovorom. Letos smo kontrolisali klime i naterali one prevoznike koji su hteli da uštede na gorivu da klime uključuju. Sada isto tako kontrolišemo i paljenje grejanja – kaže zamenik gradonačelnika za “Novo jutro”. 

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da ugovori neće biti produženi onim prevoznicima koji ne rade dobro i koji ne ispunjavaju svoje obaveze. 

- Prevoznici moraju da ispunjavaju svoje obaveze, jer im Grad plaća po kilometru, tačno u dan i svakog meseca, bez obzira na broj prevezenih putnika. Molim građane da prijave sve nepravilnosti na koje naiđu, od pocepanih sedišta, prljavog autobusa, do ugašenog grejanja. Sve ćemo kažnjavati jer su prevoznici u obavezi da građanima daju dobru uslugu. Kontrole ćemo sprovoditi svaki dan i nastavićemo sve dok prevoznike ne dovedemo u red, jer red u gradu mora da se zna. Beograđani zaslužuju da imaju dobar gradski prevoz i to ćemo im omogućiti i kontrolama, ali i na druge načine – kaže Vesić. 

Podvlači da će biti kažnjeni svi prevoznici “koji misle da mogu da se igraju sa građanima”. 

- Beograđani zaslužuju dobar prevoz – istakao je još jednom zamenik gradonačelnika prestonice. 

#Goran Vesić

#Novo jutro

'