AKTUELNO

U zemunskom naselju Ugrinovci danas je počela izgradnja zdravstvene stanice koja će se prostirati na oko 1.500 kvadratnih metara, a rok za završetak radova je 2. avgust.

"U roku od mesec dana nakon početka radova na izgradnji zdravstvene stanice u Borči, Grad Beograd kreće sa radovima na izgradnji zdravstvene stanice u Ugrinovcima, koja je deo Doma zdravlja Zemun. Na taj način pokazujemo koliko nam je važna zdravstvena zaštita", rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Najavio je da će tokom narednih nedelja biti završeno i novo krilo Doma zdravlja u Obrenovcu.

"Važno nam je da ulažemo u zdravstvenu zaštitu iako to nije nadležnost Grada Beograda već Republike Srbije. Naša namera je da omogućimo ljudima kvalitetnu zdravstvenu zaštitu tamo gde žive, jer je to najvažnija stvar ako želimo da živimo u gradu koji odlikuje komfor za sve građane", rekao je Vesić.

Istakao je da svi stanovnici Beograda moraju da imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, socijalnu zasstitu i sve drugo, ali da je isto tako vazzno da sva svoja prava ostvaruju tamo gde žive.

Grad Beograd je, kaže Vesić, za izgradnju zdravstvene stanice u Ugrinovcima izdvojio skoro 200 miliona dinara.

"To govori o tome da smo dossli u situaciju da možemo da ulažemo i u zdravstvene stanice milione evra što nije bio slučaj ranije", rekao je Vesić.

Dodao je da je politika sadassnje gradske vlasti da svi gradjani Beograda, bez obzira gde žive, imaju zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, javni prevoz, kanalizaciju, vodu.

"Budžet grada Beograda za ovu godinu je milijardu i 200 miliona evra i možemo da radimo ovakve stvari. Naravno, da bismo ressili sve probleme gradjana Beograda, trebalo bi nam verovatno 120 milijardi evra, ali prvi put možemo da dozvolimo sebi da rešavamo ono ssto je decenijama obećavano, a nije urađeno", dodao je Vesić.

Kad bude završena zdravstvena stanica, naveo je, u Ugrinovcima će uslediti radovi na školi i kanalizaciji, a meštani tog naselja biće priključeni i na gasifikaciju.

Predsednik opsstine Zemun Dejan Matić je rekao da ta opština nastavlja sa politikom ravnomernog razvoja opštine i izrazio zadovljstvo zbog izgradnje zdravstvene stanice u Ugrinovcima.

"Na ovom projektu smo dugo radili", rekao je on i dodao da se zadovoljstvo građana može videti po tome što je veliki broj njih danas prisustvovao početku radova.

#Goran Vesić

'