AKTUELNO

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, izjavio je danas da ne odustaje od stavljanja na "crnu listu" kompanija koje kasne sa radovima u Beogradu, iako mu, kako kaže, prete.

- Od kako sam pre dva dana najavio da će kompanije koje rade na infastrukturnim projektima u Beogradu i kasne sa radovima biti stavljene na 'crnu listu', što znači da neće moći da dobijaju nove poslove, dobijam pretnje da to neće biti tako - rekao je Vesić za Novo jutro TV Pink.

Kako dodaje, neke kompanije očigledno misle da su im poslovi zagarantovani, bez obzira koliko kasne sa završetkom radova, jer nemaju konkurenciju.

- Mogu da imam razumevanje za objektivne probleme koji se pojave na gradilištima, ali kompanije koje rade na infrastrukturnim projektima u Beogradu moraju da shvate da svi radovi remete normalan život ljudi i da zato moraju da budu završavani u zakazanim rokovima. Zato, ponovo obećavam biće 'crnih lista' za one koji kasne i neće dobijati nove poslove u Beogradu. Možete da pretite koliko god hoćete ili da mi poručujete da ćete naći nekog ko će vam progledati kroz prste, ali džabe - naglasio je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, gradski urbanista Marko Stojčić svaki dan sa građevinarima već šest meseci i da je upoznat sa svakim problemom koji se pojavio prilikom rekonstrukcija.

- Grad Beograd je zahvalan Marku Stojčiću zbog velikog truda i energije koje ulaže da se svi gradski projekti realizuju. To je njegov posao jer je gradski urbanista. Hvala Bogu imamo mnogo projekata pa ima šta da se nadžire. Marko u svom poslu ima pomoć svih nas iz Grada, ali on je taj koji živi na gradilištima i bez koga se projekti ne bi završavali. Na osnovu njegovih izveštaja i procene da li su neka kašnjenja bila opravdana ili ne procenjivaćemo da li će neka kompanija biti na 'crnoj listi' ili ne - zaključio je Vesić.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Beograd

#Goran Vesić

#Kompanija

'