AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je večeras i večerao s radnicima JKP "Gradska čistoća" koji će u predstojećoj noći biti angažovani na čišćenju beogradskih ulica posle proslave dočeka Nove godine.

Vesić je rekao da su radnici tog preduzeća važan deo gradskog komunalnog sistema, zahvalio im na svemu što rade za grad i poželeo im srećnu Novu godinu.

"Od skoro 19.000 ljudi koji rade u komunalnom sistemu Beograda, veći broj njih večeras neće slaviti Novu godinu, biće na poslu, jer da bi ovako veliki grad kao što je Beograd funkcionisao, on mora da bude čist, da se obezbedi uredno vodosnadbevanje, isporuka toplotne energije, da radi gradski prevoz", naveo je Vesić.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Istakao je da će Grad Beograd učiniti sve i naredne godine da uslovi rada zaposlenih u gradskom komunalnom sistemu budu bolji, pa tako i za zaposlene u "Gradskoj čistoći".

"Oni su ove godine već dobili povećanje plata od deset odsto, sledeće godine će biti povećanje od dodatnih pet odsto. Pored toga, biće im isplaćen regres, dobiće nove uniforme i solidarnu pomoć, koja im je isplaćena i ove godine", rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Vesić je svim zaposlenima u komunalnom sistemu grada čestitao novogodišnje i božićne praznike i poželeo puno zdravlja i sreće.

- Grad će se truditi da vam na svaki način obezbedi bolje uslove rada jer je to, da vam se zahvali za ono što radite za sve građane Beograda - naglasio je Vesić.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Zamenik gradonačelnika je s radnicima "Gradske čistoće" večerao zajedno sa direktorom tog preduzeća Markom Popadićem.

Na čišćenju beogradskih ulica noćas će biti angažovano oko 40 radnika "Gradske čistoće" i 15 vozila različite namene - autočistilica, mini i velikih smećaraca, transportnih vozila i cisterni za pranje ulica.

Foto: Tanjug/Beoinfo

#Beograd

#Goran Vesić

'