AKTUELNO

Grad Beograd finansiraće četvrti pokušaj vantelesne oplodnje za sve parove koji ispunjavaju uslove konkursa, izjavio je danas gradonačelnik Zoran Radojičić.

Kako je rekao, Beograd je pronašao rešenje i obezbedio sredstva tako da će svim parovima koji su konkurisali za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje i nisu među prvih 100 rangiranih, a ispunjavaju uslove konkursa, biti omogućeno da uđu u proceduru.

Danas je, kazao je, taj predlog utvrđen na sednici Gradskog veća i upućen Skupštini na usvajanje.

"Vrlo sam zadovoljan jer je veće bilo jednoglasno i pozitivno reagovalo na moj predlog", kazao je Radojičić i dodao kako smatra da je veoma važno da Grad Beograd podrži mlade ljude koji na taj način dobijaju šansu da se ostvare kao roditelji.

Sandra Jovanović, predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo istakla je da je ovo veliki pomak za sve parove na teritoriji grada Beograda kao I da se nada da će se ova praksa nastaviti i u narednoj godini i da će još veći broj parova dobiti ovu mogućnost.

Mirjana i Marko iz Beograda kažu da su iskoristili tri pokušaja o trošku Fonda i da nisu uspeli, a da za dalje nemaju novca.

"Ova pomoć će nam puno značiti jer u suprotnom ne bismo imali mogućnost ni da probamo još jednom. Nadamo se da ćemo ovog puta uspeti", rekli su Mirjana i Marko, koji su sada među parovima koji će moći da uđu u proces četvrtog pokušaja o trošku grada Beograda.

#Zoran Radojičić

'