AKTUELNO

U Starom dvoru danas su sa četiri ustanove socijalne zaštite, koje su u nadležnosti Grada Beograda, potpisani kolektivni ugovori koji predviđaju veća prava i povoljnije uslove rada za zaposlene u tim ustanovama

U pitanju su Gradski centar za socijalni rad u Beogradu, Prihvatilište za decu Beograda, Prihvatilište za odrasla i stara lica i Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine sa smetnjama u razvoju.

Za zaposlene u tim ustanovama predviđeni su lekarski pregledi, pravo na solidarnu pomoć za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja, pravo na jubilarne nagrade, novogodišnje poklone za decu zaposlenih do 15 godina i niz drugih povoljnosti.

Ugovore je sa direktorima i predstavnicima sindikata tih ustanova potpisala gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, u prisustvu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Vesić je rekao da novac koji dobijaju zaposleni u ustanovama socijalne zaštite ne može da zameni rad, trud i ljubav koji ulažu u svoj posao, ali da se Grad Beograd trudi da položaj radnika i nadoknada za sve budu znatno bolji.

Foto: Foto/Beograd

- To radimo najpre poboljšavanjem uslova rada, ali i poboljšavanjem materijalnog položaja zaposlenih. Posebno mi je drago što će i zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite ove godine biti isplaćena solidarna pomoć u iznosu od 20.000 dinara - rekao je Vesić.

On je istakao da će Grad Beograd nastaviti da ulaže u ustanove socijalne zaštite i radi na poboljšanju položaja zaposlenih u tim ustanovama.

- Potpuno smo svesni značaja koje ustanove socijalne zaštite imaju u našem društvu. Zrelost jednog društva ogleda se u tome kako se odnosi prema najstarijima, najmladima i najugroženijima - rekao je Vesić.

Foto: Foto/Beograd

Stanisavljević je kazala da potpisani ugovori predviđaju da zaposleni u ustanovama socijalne zaštite imaju veća prava i bolji položaj.

Foto: Foto/Beograd

- Mislim da to govori o tome koliko je Grad Beograd požrtvovan i koliko brine o zaposlenima u njegovom sistemu - rekla je ona.

Posebno je zahvalila zameniku gradonačelnika jer je, kako je navela, budžet za socijalnu zaštitu za sledeću godinu veći za oko 130 miliona dinara.

Predstavnici sindikata su izrazili zadovoljstvo zbog postignutog dogovora i potpisanih ugovora sa Gradom, ukazujući na značaj i veliki napredak u pravima zaposlenih.

#Beograd

#Goran Vesić

'