AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se sa ambasadorom Kraljevine Švedske, Janom Lundinom, sa kojim je razgovarao o organizaciji manifestacija kojima će u Beogradu biti obeleženi predstojeći novogodišnji praznici.

Radojičić je istakao da u Beogradu najveći broj turista tradicionalno boravi tokom novogodišnjih praznika i istakao uverenje da će i ove godine biti tako.

– Pripremili smo bogat program u kojem sugrađani i gosti našeg grada mogu da uživaju do 15. februara. Posebno smo mislili na najmlađe, za koje se uvek trudimo da obezbedimo što više sadržaja. Nadam se da će i turisti iz Skandinavije u što većem broju doći i uživati u manifestaciji Beogradska zima, u okviru koje ćemo imati Trg otvorenog srca, Ulicu otvorenog srca, Božićno seoce i druge sadržaje – rekao je Radojičić.

Zvaničnici su razgovarali i o obeležavanju švedskog praznika „Sveta Lucija“ u Beogradu i saglasili se da je srpska prestonica otvorena za druge kulture. Složili su se da je važno da se Beograđanima i gostima srpske prestonice omogući da upoznaju švedsku kulturou, kao i da se Šveđanima koji žive u Beogradu i ljudima koji su vezani za ovu zemlju pruži što više sadržaja.

#Zoran Radojičić

'