AKTUELNO

Otvaranjem Trga bajki na kojem će najmlađi Beograđani, svakoga dana od 12.00 do 19.00 časova, imati priliku da slušaju bajke, gledaju predstave, učestvuju u radionicama..., večeras je zvanično otpočela manifestacija Beogradska zima.

Trg bajki otvoren je tradicionalno peti put zaredom na platou ispred zgrade Opštine Zvezdara, a osim najmlađih, koji su uživali u igri sa klovnovima i muzičkom programu, prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, zamenica predsednika opštine Zvezdara Violeta Filip i direktor UK Vuk Stefanović Karadžić Svetislav Goncić.

Vesić je u izjavi novinarima podsetio da je za ovu godinu u okviru manifestacije Beogradska zima, koja će trajati od večeras do Sretenja - Dana državnosti, 15. februara, pripremljen veoma bogat program koji će trajati više od 700, 800 sati.

Naveo je da će u tom periodu biti mnogo programa, kako za turiste koji dolaze u Beograd, tako i za Beograđane, ali najviše za decu.

- Narednih dana će se polako otvarati jedan po jedan program, imamo na 20 lokacija u gradu i u centrima prigradskih opština, a sve više i više će biti sadržaja za decu - kazao je Vesić.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Dodao je da trenutno najmlađima za potpuni užitak nedostaje sneg, kojeg će biti u narednim danima, ali ne u takvim količinama, kako kaže, koje deca očekuju da bi mogli da prave Sneška Belića.

- Nadam se da će ove zime biti i takvog snega tako da će najmlađima biti potpuna - naveo je zamenik gradonačelnika.

Pozvao je sve Beograđane da uživaju u manifestaciji Beogradska zima, podsećajući da će u okviru nje biti otvoren i Trg otvorenog srca, Ulica otvorenog srca, Božićno seoce i mnogi drugi sadržaji.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Za odrasle Beograđane, ali i goste glavnog grada Srbije, kako je naveo Vesić, pripremljeni su programi, odnosno koncerti za doček Nove godine.

- Beogradska zima je manifestacija u kojoj zaista ima mesta za sve ukuse, uzraste, za sve Beograđane i Beograđanke - zaključio je zamenik gradonačelnika.

Direktor UK "Vuk Stefanović Karadžić" Svetislav Goncić navodeći da su spremni da počnu Beogradsku zimu, kazao je da je ceo mesec decembar posvećen deci i srpskim najlepšim bajkama koje je upravo Vuk Karadžić skupljao.

- Povodom 200 godina od izdanja prvog Vukovog Rečnika, spremili smo jednu divnu priču o zaboravljenim slovima i rečima - kazao je Goncić govoreći o tome šta je to novo što najmlađe Beograđane očekuje ove godine.

Navodeći da će se lepo družiti i da to mame, tate, bake, deke i pre svega deca koji ih stalno posećuju znaju, Goncić je kazao da provod ispred zgrade Opštine Zvezdara sledi sve do 31. decembra, gde će dočekati najlepšu noć i pokrenuti jednu novu godinu.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Zamenica predsednika opštine Zvezdara Violeta Filip kazala je da su organizatori učinili veći deo posla, a da je njima ostao samo, kako kaže, finiji momenat da uživaju u pretprazničnom raspoloženju.

Pozvala je mališane koji sa opštine Zvezdara sa svojim roditeljima, kao i one iz drugih beogradskih opština, da uživaju u Trgu bajki.

- Sa ponosom možemo da kažemo da smo već petu godinu domaćini ove divne manifestacije i pozivamo sve da nam se pridruže - navela je Filip.

#Goran Vesić

'