AKTUELNO

Za doček nove 2020. godine ispred Doma Narodne skupštine nastupiće Lepa Brena, Maja Berović, Kiki Lesendrić i Piloti, rečeno je danas na konferenciji u Starom dvoru na kojoj je najavljen program manifestacije "Beogradska zima", koja će trajati od 1. decembra do 15. februara.

Kako je rečeno, ispred Doma Narodne skupštine Beograđane i goste srpske prestonice zabavljaće Vuk Mob, Angelina, Gazda Paja, Sara Jo, Mili, Senida, Cobi, Rasta, Em si Stojan i DJ Đuka.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da je manifestacija Beogradska zima značajna za grad Beograd iz nekoliko razloga, a pre svega zato što je Beograd grad koji živi od turizma.

Kako je rekao, Beograd će u 2019. imati za više od 10 odsto turista više nego prošle godine.

Foto: Beograd.rs

- Moramo da imamo događaje koji privlače turiste, a jedan od naših najznačajnijih događaja je doček Nove godine odnosno Beogradska zima - rekao je Vesić.

U okviru te manifestacije pripremljen je bogat program za građane i goste srpske prestonice.

- Mi ćemo za ova dva i po meseca, koliko traje Beogradska zima, imati više od 700 sati programa, a prošle godine je bilo oko 500 sati programa", rekao je Vesić i dodao da će se program održavati na 18 lokacija u gradu, a da će osim toga biti organizovani i programi u svakoj prigradskoj opštini - kazao je on.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Ti programi su, dodaje, uglavnom namenjeni deci.

Zamenik gradonačelnika se zahvalio svim umetnicima i učesnicima koji daju svoj doprinos uspešnosti manifestacije, precizirajući da poslednjih šest godina nastupaju domaći muzičari, što je politika grada.Takođe, zahvalio je organizatorima na ozbiljnom i obimnom poslu koji je urađen, kao i sponzorima.

- Decembar je vreme kada svodimo račune u vezi sa svim što je do sada urađeno. Beograd se tokom ove godine veoma uspešno razvijao i zato s ponosom ulazimo u 2020. godinu - istakao je Vesić i pozvao sve građane Beograda da posete mnogobrojna dešavanja u gradu.

"Beogradska zima" će početi u nedelju, 1. decembra, otvaranjem "Trga bajki" ispred Opštine Zvezdara, a gradski sekretar za kulturu Ivan Karl kaže da je "Beogradska zima" tradicionalna manifestacija ne samo za Beograd već i za Srbiju i region, i da kao takva privlači veliki broj domacih i stranih gostiju.

- Naziv 'Beogradska zima' je krovno ime za muzičke, scenske i filmske programe koje povezuje želja i trud Gradske uprave Grada Beograda da oni budu besplatni za sve sugrađane i goste našeg grada - naveo je on.

Najavio je da će tokom svakog dana trajanja manifestacije biti održavane lepe aktivnosti u nekom delu grada, kako bi svi gosti Beograda poneli lepe uspomene i vratili se ponovo naredne godine.

Direktor Centra beogradskih festivala (CEBEF) Damir Handanović je istakao da ove godine manifestacija "Beogradska zima" traje duže, do 15. februara, kao i da će biti dosta različitih programa za decu i odrasle.

Foto: Beograd.rs

- Jedna od novina je i klizalište na Trgu republike, a u Kombank dvorani puna dva meseca posetioci će moći da gledaju projekcije filmova svakog dana od 9 do 15 sati. Grad Beograd je pripremio zaista kvalitetne sadržaje za sugrađane, ali i posetioce iz cele Srbije koji dolaze u Beograd. Imamo i sportske manifestacije, a Bajaga će održati nekoliko koncerata u 'Sava centru' povodom 35 godina postojanja -, rekao je Handanović.

Dodao je da zainteresovani mogu da se informišu o svim programima na internet-adresi www.cebef.rs i www.beogradskazima.rs.

#Goran Vesić

#Nova godina

'